Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Slovanistov položila najmä druhá tretina, Torpedu podľahli 1:3

Na archívnej snímke hráči Slovana Bratislava Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na ľade Torpeda nastúpili belasí už aj s uzdraveným Ivanom Barankom, ktorý nahradil v prvej obrannej dvojici Tomáša Starostu.

Nižnij Novgorod 13. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava natiahli sériu prehier v KHL už na päť stretnutí. V piatok podľahli v rámci záverečného tripu v sezóne domácemu Torpedu Nižnij Novgorod najmä vďaka nevydarenej druhej tretine 1:3. Naďalej tak zostávajú na poslednej 14. priečke v tabuľke Západnej konferencie, keď na trinásty Medveščak Záhreb strácajú osem bodov, nádej na účasť v play off definitívne stratili už v stredu.

"Belasí" nastúpili v obrane už aj s uzdraveným Ivanom Barankom, no bez Tomáša Starostu, ktorého vyradilo z hry zranenie v dolnej časti tela. Dva dni po rekordnom debakli v Moskve s CSKA (0:12) podal Slovan oveľa odvážnejší výkon, no doplatil na nekoncentrovanosť v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej inkasoval od strelecky efektívneho domáceho tímu tri góly. V tretej tretine dokázali hostia už iba znížiť zásluhou piateho tohtosezónneho gólu Michala Sersena.

Zverenci trénera Petriho Matikainena zakončia trip v nedeľu 15. februára, keď sa o 15.00 predstavia na ľade Severstaľu Čerepovec.

Torpedo Nižnij Novgorod - Slovan Bratislava 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Góly: 23. Savinainen (Dvurečenskij), 26. Filatov (Galuzin), 38. Denis Kazionov (Stoljarov) - 52. Sersen (Tičar).

Rozhodovali: Drejev, Naumov - Majtak, Pronskich,

vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše Mihálik (Slovan) 10 min za nešport. správanie,

presilovky a oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 41. minúty bez Mihálika.

Torpedo Nižnij Novgorod:
Birjukov - Hietanen, Pepelajev, Vasiljev, Bernatskij, Grigorjev, Blažijevskij, Aljajev - Denis Kazionov, Dmitrij Kazionov, Stoljarov - Salminen, Immonen, Wolski - Krasnoslobodcev, Galuzin, Filatov - Potapov, Savinainen, Kňazev

Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Štajnoch, Barker, Kozák, Mihálik, Brejčák - Hudáček, Murley, Nagy - Netík, Tičar, Kudrna - Rehák, Surový, Bartovič - White


Po debakli v Moskve začal Slovan zápas v Nižnom Novgorode oveľa pozornejšie a bol domácim v prvej tretine vyrovnaným súperom. V 2. minúte sa zastreľoval Hudáček, pálil však iba do stredu domácej bránky, kde stál istý Birjukov. Na druhej strane si pri presilovke Torpeda z ľavého krídla nakorčuľoval pred bránku hostí Krasnoslobodcev, Backlund si postrážil miesto pri pravej žŕdke. V 9. minúte prišla tutovka Slovana, White si položil aj Birjukova, no nedokázal zasunúť puk do odkrytej bránky. Domáci odpovedali šancou Wolského, ktorý zblízka tesne minul svätyňu hostí. Torpedo potom dostalo možnosť hrať minútu a 24 sekúnd v početnej výhode o dvoch hráčov, vytvorilo si v nej obrovský tlak, Backlund aj so šťastím odolal.

Druhú tretinu začali Matikainenovi zverenci svižne, hneď po pár sekundách bol blízko k otvoreniu skóre dorážajúci Hudáček a následne Netík pálil z kruhu na vhadzovanie iba tesne vedľa. Udrelo však na druhej strane: Dvurečenskij v 23. miunúte prenikol po pravom krídle, prihral bekhendom cez Sersena priamo na hokejku úplne voľného Savinainena, ktorý nemal problém zakončiť do odkrytej časti bránky - 1:0. Torpedo sa dostalo na koňa a po Salminenovej zadovke nechýbalo veľa, aby zvýšil náskok Wolski. Backlund jeho jedovku skrotil, no o pár sekúnd neskôr ani on už nestačil na vydarenú strelu Filatova, ktorý po Galuzinovej prihrávke spoza bránky upravil na 2:0 pre domácich. Tréner hostí Matikainen reagoval na nepriaznivý vývoj oddychovým časom. "Belasí" potom v presilovke zovreli súpera, po Murleyho fantastickej prihrávke spálil veľkú šancu Hudáček, keď zblízka trafil iba Birjukova. Slovan bol nútený otvoriť hru, čo využívali domáci na rýchle prečíslenia. V 38. minúte zvýšil po prihrávke Stoljarova na 3:0 prudkou strelou bez prípravy Denis Kazionov.

Slovan v treťom dejstve iba ťažko hľadal sily na to, aby dokázal zvrátiť nepriaznivý stav. V 42. minúte zahodil možnosť na strelenie štvrtého gólu Potapov, ktorý v dobrej pozícii prestrelil Backlundovu bránku. Švéd potom zakročil skvele aj pri šanci Immonena v presilovke Torpeda. V 52. minúte sa hostia dočkali trefy, keď obranca Sersen od modrej čiary prepálil všetko, čo mu stálo v ceste - 3:1. Vzápätí Barkerov pokus dokázal skvele tečovať Nagy a puk iba tesne preletel ponad brvno domácej bránky. Slovanisti v závere odvolali brankára a skúsili to so šiestimi korčuliarmi, ale ďalší gól už nepridali. Torpedo tak urobilo dôležitý krok smerom k postupu do play off.

Hlas trénera:

Petri Matikainen, tréner Slovana
(zdroj: hcslovan.sk): "Po vysokej prehre v Moskve sme sa snažili dať mužstvo čo najrýchlejšie dokopy. Myslím si, že sa to aj podarilo, odohrali sme dobrý zápas, bojovali sme od začiatku do konca. Hrali sme ho na tri päťky so šiestimi bekmi. Domáci rozhodli v druhej tretine, potrestali naše ľahké chyby. Vytvorili sme si aj šance, no vynikajúco chytal gólman Birjukov. Toto je cesta, akou by sme sa mali uberať v zostávajúcich stretnutiach tejto sezóny."