Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Sersen chce stihnúť i KHL, Jurčo dúfal v nomináciu aj po odchode z NHL

Michal Sersen Foto: TASR/Pavel Neubauer

Trojnásobný účastník majstrovstiev sveta Sersen sa momentálne zotavuje v domácom prostredí po zranení slabín.

Bratislava 7. januára (TASR) - V záverečnej nominácii trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjteka na zimnú olympiádu v Soči sa ocitli aj Michal Sersen a Tomáš Jurčo. Hoci obranca Slovana Bratislava má reprezentačné skúsenosti dostatok i z veľkých fór, spoločne s debutantom Jurčom budú hájiť farby národného tímu pod piatimi kruhmi prvýkrát.

Trojnásobný účastník majstrovstiev sveta Sersen sa momentálne zotavuje v domácom prostredí po zranení slabín. Možnosť reprezentovať krajinu pod piatimi kruhmi prijal napriek hernému výpadku ako výzvu. "Teší ma dôvera trénerov aj vedenia reprezentácie. Som spokojný, no dúfam, že rekonvalescencia po zranení prebehne rýchlo," povedal pre TASR Sersen. Dvadsaťosemročný bek pauzuje už takmer mesiac, do zostavy Slovana Bratislava by sa však chcel vrátiť ešte pred začiatkom olympijského turnaja: "Liečim to konzervatívne a budúci týždeň by som chcel zvýšiť záťaž na bicykli. Na ľad by som rád vykorčuľoval koncom januára, aby som stihol odohrať ešte nejaký duel KHL."

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo (vľavo) z Detroitu Red Wings v akcii proti Jerredovi Smithsonovi z Toronta Maple v zápase zámorskej NHL 21. decembra 2013 v Toronte.
Foto: TASR/AP
Útočník Jurčo sa v priebehu sezóny vypracoval až do dresu Detroitu a po NHL budú ZOH jeho druhou veľkou premiérou v krátkom čase. "Pre športovca patrí účasť na olympiáde k vrcholom kariéry. Som rád, že sa mi to podarilo už v mladom veku. Dúfam, že sa mi budú zranenia v najbližšom čase vyhýbať," uviedol pre TASR Jurčo. Napriek dobrým výkonom ho vedenie "červených krídiel" po siedmich dueloch preradilo späť na farmu do Grand Rapids. Ani to však nezabránilo 21-ročnému útočníkovi prestať dúfať o svojej možnej účasti v nominácii. "V kútiku duše som dúfal, že napriek všetkému sa mi to podarí. Nerozmýšľal som nad tým, snažil som sa hrať čo najlepšie. Nebál som sa a dúfal som, že preradenie na farmu neohrozí prípadné miesto v reprezentácii," dodal mladý krídelník.

Spoločne s Jurčom sa v záverečnej nominácii ocitol aj jeho detroitský spoluhráč Tomáš Tatar. "Zatiaľ sme nemali veľa času na spoločnú komunikáciu. Určite sa o tom porozprávame a keď príde čas, pôjdeme do toho," ozrejmil dvojnásobný účastník svetového šampionátu do 20 rokov, ktorý má po zaradení do olympijského tímu s ambíciami v hlave jasno: "Pre mňa je to veľká výzva. Sledoval som chalanov pred štyrmi rokmi vo Vancouveri a vtedy som si určite nepomyslel, že na ďalšej olympiáde budem Slovensko reprezentovať aj ja. Teraz budem mať tú česť hrať v jednom tíme s hokejovými vzormi. Nechcem sa ničoho zľaknúť, preto musím bojovať za seba aj za tím," dodal Jurčo.