Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Rakúska hokejová nominácia do Soči na čele s Vanekom

Na snímke vľavo Tomas Vanek (Rakúsko) strieľa rozhodujúci gól brankárovi Rastislavovi Staňovi (Slovensko) Foto: TASR/Martin Baumann

Rakúšania otvoria svoje účinkovanie 13. februára súbojom s Fínskom, v základnej B-skupine sa stretnú ešte s Kanadou (14. februára) a Nórskom (16. februára).

Viedeň 7. januára (TASR) - Tréner rakúskej hokejovej reprezentácie Emanuel Viveiros oznámil v utorok konečnú 25-člennú nomináciu na ZOH 2014 v Soči, v ktorej figuruje aj dvojica hráčov zo zámorskej NHL - kanonier New Yorku Islanders Thomas Vanek a útočník Philadelphie Flyers Martin Raffl.

Rakúsko sa predstaví na olympijskom turnaji po prvý raz od ZOH 2002 v Salt Lake City. Oporou rakúskeho tímu by mal byť aj veterán Gerhard Unterluggauer, ktorý odohral 239 medzištátnych stretnutí, pričom štartoval aj na ZOH 1998 a 2002 a na osemnástich svetových šampionátoch.

Rakúšania otvoria svoje účinkovanie 13. februára súbojom s Fínskom, v základnej B-skupine sa stretnú ešte s Kanadou (14. februára) a Nórskom (16. februára).



Konečná nominácia Rakúska na ZOH v Soči:

brankári - Bernhard Starkbaum (Brynäs Gävle), René Swette (KAC Klagenfurt), Fabian Weinhandl (KAC Klagenfurt)

obrancovia - Mario Altmann (VSV Villach), Florian Iberer (KAC Klagenfurt), Andre Lakos (Viedeň Capitals), Robert Lukas (EHC Linz), Thomas Pöck (KAC Klagenfurt), Matthias Trattnig (Red Bull Salzburg), Stefan Ulmer (HC Lugano), Gerhard Unterluggauer (VSV Villach)

útočníci - Michael Grabner (New York Islanders), Raphael Herburger (EHC Biel), Thomas Hundertpfund (Timra IK), Matthias Iberer (EHC Linz), Thomas Koch (KAC Klagenfurt), Andreas Kristler, Manuel Latusa (obaja Red Bull Salzburg), Brian Lebler, Daniel Oberkofler (obaja EHC Linz), Michael Raffl (Philadelphia Flyers), Thomas Raffl, (Red Bull Salzburg), Oliver Setzinger (Lausanne HC), Thomas Vanek (New York Islanders), Daniel Welser (Red Bull Salzburg)