Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Oremus skončil na lavičke Vítkovíc

Peter Oremus Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nástupcom Slováka by sa mal stať Ladislav Svozil.

Vítkovice 3. novembra (TASR) - Český hokejový klub HC Vítkovice Steel odvolal z pozície trénera Slováka Petra Oremusa. Asistent kormidelníka Vladimíra Vůjtka pri reprezentácii SR doplatil na slabé výsledky tímu v uplynulých zápasoch. V ostravskom klube, ktorému patrí po 18. kole extraligy predposledné miesto, skončil po vzájomnej dohode. Vedenie Vítkovíc o tom informovalo v pondelok na oficiálnom klubovom webe.

"Taký je už športový a hokejový život. Naše výsledky boli neuspokojivé aj napriek tomu, že sezónu sme začali veľmi dobre. Bohužiaľ sa nám zranili viacerí hráči, pokazili sme niekoľko zápasov, ktoré sme stratili v posledných minútach záverečných tretín, a potom nám potrebné body chýbali. Prijímam to, s vedením klubu sme sa na mojom odchode dohodli. Vo Vítkoviciach som prežil dva krásne roky, škoda, že tretia sezóna mala a má takýto vývoj," uviedol po odvolaní Oremus.

Ten prišiel do klubu pred dvoma rokmi, keď vo funkcii nahradil odvolaného Mojmíra Trličíka. Nástupcom Slováka by sa mal stať Ladislav Svozil, bývalý trenér Vítkovíc viedol mužstvo práve s Oremusom po jeho nástupe do tímu v priebehu sezóny 2012/13.

"Museli sme k tomu kroku pristúpiť. Vo chvíli, keď mužstvo prehrá dvanásť z ostatných osemnástich duelov je to logické. Peter k nám prišiel pred dvoma rokmi v podobnej situácii, dokázal vtedy tím nakopnúť k lepším výkonom, svoju prácu splnil. V tejto sezóne sa to však nedarilo, takže bolo nutné urobiť ďalšiu zmenu," uviedol generálny manažér klubu Petr Husička.

O Oremusa mal pred aktuálnou sezónou záujem aj jediný slovenský účastník v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Slovan Bratislava. Na lavičke "belasých" vtedy skončil Rostislav Čada, ktorý neskôr v Liberci nahradil Pavla Hynka. Vedenie Slovana potom rokovalo s Milošom Říhom, agent Vladimír Vůjtek mladší potvrdil, že medzi adeptami bol aj Oremus. Ten však dal vtedy prednosť Vítkoviciam, kde mal platnú zmluvu.