Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Podozrenie na zlomeninu sa nepotvrdilo, Baranka je v poriadku

Ivan Baranka Foto: TASR/Michal Svítok

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 má na konte 69 zápasov v národnom tíme, štartoval na troch svetových šampionátoch i ZOH 2010 vo Vancouveri.

Omsk 15. januára (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Ivan Baranka je zdravotne v poriadku. Podozrenie na zlomeninu ruky, o ktorom podľa ruských médií hovoril po utorkovom stretnutí s Medveščakom Záhreb tréner Avangardu Omsk Miloš Říha, sa u 28-ročného obrancu nepotvrdilo.

"Ivan Baranka je zdravý a v stredu po zápase so Záhrebom trénoval s tímom Avangardu Omsk naplno," uviedol pre oficiálnu webstránku SZĽH generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Baranka sa mal podľa Říhu zraniť v prvej tretine, zápas však dohral. Obranca, ktorý figuruje v nominácii na ZOH 2014 v Soči, nazbieral v 42 dueloch sezóny 15 bodov za gól a 14 asistencií. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 má na konte 69 zápasov v národnom tíme, štartoval na troch svetových šampionátoch i ZOH 2010 vo Vancouveri. Predstavil sa aj na decembrovom turnaji Arosa Challenge 2013 vo Švajčiarsku.