Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Hokej

Sen o olympiáde sa Slovenkám rozplynul. Proti boli nórske hokejistky

Na snímke smutné slovenské hokejistky Foto: TASR/Martin Baumann

Zverenky Andreja Schöbera si na turnaji pripísali jedno víťazstvo a dve prehry, v štvorčlennej tabuľke obsadili tretiu priečku.

Stavanger 18. decembra (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky podľahli v záverečnom treťom vystúpení v F-skupine 3. kola olympijskej kvalifikácie v Stavangeri domácim Nórkam 2:6 a nepostúpili do ďalšej fázy. Tam sa prebojovalo Nórsko, ktoré získalo plný počet 9 bodov.

Zverenky Andreja Schöbera si na turnaji pripísali jedno víťazstvo a dve prehry, v štvorčlennej tabuľke obsadili tretiu priečku. Postúpil iba víťaz skupiny.

Nórsko - Slovensko 6:2 (1:0, 2:2, 3:0)
Góly: 14. Martinsenová (Haugová Hansenová, Tendenesová), 26. Sirumová (Fischerová, Olafsenová), 29. Fischerová (Dalenová, Bialiková), 42. Tendenesová (Hjelmová, Sirumová), 49. Fischerová (Bialiková), 56. Holosová (Martinsenová, Dalenová) - 21. Ištocyová (Klimášová), 31. Ihnaťová (Klimášová, Gápová).
Rozhodovali: Guayová (Kan.), Ketonenová (Fín.) - Lundgrenová (Švéd.), Tauriainenová (Fín.), vylúčené: 5:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

zostava SR: Kiapešová - Lalíková, Frühauf-Karafiátová, Čurmová, Cagáňová, Ištocyová, Drábeková, Zálešáková - Mikesková, Lúčová, Kollová - Klimášová, Ihnaťová, Gápová - Obercianová, Kapustová, Korenková - Maskaľová, Miháliková

Hlas po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk)::

Andrej Schöber, tréner žien SR: "Brány na udržanie postupovej šance sme si zatvorili asi v sobotu, keď v zápase s Maďarkami (0:2), v ktorom sme mali veľa šancí, sme nezískali aspoň bod. Ten nám v nedeľu v súboji s Nórkami chýbal, lebo v tejto situácii sme na postup museli zdolať severanky o štyri góly. Prvé dve tretiny boli vyrovnané, v úvodnej sme po dvoch prečísleniach 2 na 1 mali šance na vedenie, ale z prvého gólu sa tešili domáce hráčky. Dôležitý moment prišiel v 19. minúte, keď Nórka Haugová-Hansenová za narazenie Lenky Čurmovej inkasovala trest do konca zápasu. Našu obrankyňu vyniesli na nosidlách a putovala rovno do nemocnice. Päťminútovú presilovku sme využili už 21. minúte, utvorili sme si šance, ale, žiaľ, ďalší gól sme nepridali. Súperky tlak ustáli a do sedla ich znova posadil lacný gól, keď skórovali po odrazenom puku. Nádej na solídny výsledok síce vrátil gól Ihnaťovej na 2:3 ešte pred druhou prestávkou, museli sme však dosť otvoriť hru a po chybe a góle na 2:4 už nestačila ani veľká bojovnosť a srdnatosť našich hráčok. Navyše, keď pre zranenie nedohrali obrankyňa Iveta Frühauf-Karafiálová, ako ani útočníčka Miháliková. Ich absencia bola citeľná. V Stavangeri sme po hernej stránke predviedli veľmi slušné výkony s radom šancí v každom z troch zápasov, ale zlyhali sme v efektivite streľby, dôraze a pohotovosti v koncovke."

ďalší výsledok:

Kazachstan - Maďarsko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

konečná tabuľka:

1. Nórsko 3 3 0 0 0 15:2 9 - postup do ďalšej fázy
2. Maďarsko 3 2 0 0 1 7:6 6
3. Slovensko 3 1 0 0 2 5:8 3
4. Kazachstan 3 0 0 0 3 2:13 0