Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Voráček a Eichel dostali dvojzápasové tresty

Jakub Voráček, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Obaja budú mimo hry bez nároku na plat.

New York 11. marca (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL suspendovalo na dva zápasy Jakuba Voráčka a Jacka Eichela za fauly vo víkendových zápasoch. Obaja budú mimo hry bez nároku na plat.

Český útočník Philadelphie si zákaz činnosti vyslúžil za zákrok na obrancu Johnnyho Boychuka v sobotňajšom stretnutí s New Yorkom Islanders. Voráček dostal priamo v zápase päťminútový trest. Dištanc ho bude stáť takmer 90-tisíc dolárov.

Kapitána Buffala Eichela potrestala ligová disciplinárka za útok na hlavu Carla Söderberga v druhej tretine sobotňajšieho zápasu s Coloradom. Rozhodcovia ho v dueli "ocenili" iba menším trestom. Dva zápasy mimo ľadu ho vyjdú na viac ako 107-tísíc dolárov. Informovala o tom agentúra AP.

Tarasenko bude chýbať St. Louis Blues minimálne desať dní


Hokejistom St. Louis Blues bude minimálne najbližších desať dní chýbať najlepší strelec tímu Vladimir Tarasenko. Dôvodom je nešpecifikované zranenie v hornej časti tela, ktoré ruský útočník utrpel vo štvrtkovom zápase NHL s Los Angeles. Tarasenko v ňom prispel k víťazstvu hostí 4:0 gólom a asistenciou.

Dvadsaťsedemročný krídelník chýbal "bluesmanom" už v sobotňajšom dueli na ľade San Jose, v ktorom domáci Sharks vyhrali 3:2 po predĺžení. Ako informovala oficiálna webstránka súťaže, jeho zranenie budú kluboví lekári posudzovať na dennej báze. Tarasenko patrí dlhodobo k hlavným ofenzívnym ťahúňom mužstva, v prebiehajúcej sezóne je s 28 gólmi najlepší strelec St. Louis a s 58 bodmi v 66 zápasoch je druhý v tímovej produktivite. Jeho forma smerom k play off gradovala, v zámorskej profilige ho vyhlásili za tretiu hviezdu mesiaca február, keď v ňom nazbieral 22 bodov (10+12) v 14 dueloch.