Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Sekerova Carolina doma prehrala s Calgary, Columbus zdolal Tampu

Brankár Calgary Karri Ramo sleduje akciu útočníka Caroliny Čecha Jiřího Tlustého Foto: TASR/AP

Columbus dokázal doma zdolať Tampu, v drese ktorej opäť nedostal šancu slovenský útočník Richard Pánik.

New York 14. januára (TASR) - Hokejisti Caroliny prehrali v zápase zámorskej NHL na domácom ľade s Calgary 0:2. V drese Hurricanes odohral takmer 23 minút slovenský obranca Andrej Sekera, do štatistík si zapísal jednu strelu.

V kanadskom tíme prvý shutout v kariére zaznamenal Fín Karri Ramo, ktorý na to potreboval 69 zápasov. Úspešne kryl všetkých 23 striel Hurricanes a Flames tak zastavili sériu troch prehier. Flames neinkasovali gól prvýkrát po 117-tich zápasoch. "Zblokovali sme veľa striel a dobre posielali puky preč z nebezpečných miest. Vždy keď sme potrebovali Kariho, tak bol tam. Zaslúžil si čisté konto, pretože predviedol niekoľko výborných zákrokov," povedal tréner Calgary Bob Hartley. Carolina nedala gól v druhom zápase po sebe, nepomohol jej ani návrat útočníkov Erica Staala, Jiřího Tlustého a Rileyho Nasha do zostavy.

Columbus dokázal doma zdolať Tampu, keď po dvoch tretinách prehrával 1:2. V treťom dejstve ale prišli presilovkové góly Nathana Hortona a Marka Letestua, ktoré zabezpečili plný bodový zisk Blue Jackets. Horton strelil svoj 200. gól v kariére. Columbus vyhral štvrtýkrát za sebou, v drese domácich stále chýbal zranený Marián Gáborík, za hostí opäť nedostal šancu slovenský útočník Richard Pánik. Prvou hviezdou duelu sa stal obranca Blue Jackets Jack Johnson, ktorý v deň svojich 27. narodenín zaznamenal dve asistencie. "Je to pekný darček," povedal Johnson, ktorý reprezentoval USA na ZOH 2010 vo Vancouveri, ale nominácia do Soči ho obišla. Columbus sa prvýkrát v sezóne dostal nad hranicu viac ako 50-percent vyhratých zápasov.

Nový tréner Winnipegu Paul Maurice zaznamenal úspešný debut, keď Jets jasne zdolali Phoenix 5:1. Domáci vyhrali po piatich predchádzajúcich prehrách, Phoenix podľahol v posledných troch súbojoch. Maurice, ktorý nahradil odvolaného Claudea Noela prišiel k tímu len v nedeľu podvečer, zoznámil sa s tímom a na druhý deň viedol svoj prvý zápas v NHL od novembra 2011, kedy ho vyhodili z Caroliny. "Hráči chceli ukončiť zlú sériu a dostať sa z toho. Išli na sto percent a výsledok sa dostavil," povedal Maurice. Jets vyhrali prvýkrát v roku 2014, naposledy sa z víťazstva tešili 31. decembra.

V Los Angeles rozhodol o víťazstve Kings nad Vancouverom jediný gól. V 24. sekunde tretej tretiny ho strelil kapitán Dustin Brown, ktorý úspešne zakončil brejk troch proti jednému a na konci biliardovej akcie prekonal švédskeho brankára Eddieho Lacka. Brown sa 4. januára stal hlavným nepriateľom Canucks po tom, ako zranil brankársku jednotku Roberta Luonga, teraz rozosmutnil kanadský tím takýmto spôsobom. "Dôležitejšie ako gól je víťazstvo. Bol to veľký boj so súperom, ktorý bol dva body za nami. Išlo o veľa," povedal Brown, ktorý okrem Luonga zranil aj českého mladíka San Jose Tomáša Hertla a pripravil ho o ZOH v Soči. Brankár Jonathan Quick chytil 28 striel, zaznamenal 27. čisté konto v kariére a prvé proti Vancouveru.

sumáre:

CAROLINA - CALGARY 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)



Góly: 36. Bäcklund (Hudler, Wideman), 50. Monahan (Byron, Galiardi). Brankári: Chudobin - Ramo, strely na bránku: 23:29.



COLUMBUS - TAMPA BAY 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)



Góly: 24. Johansen (Murray), 44. Horton (Johnson, Animsimov), 58. Letestu (Johnson, Wisniewski) – 26. Killorn (Carle, Gudas), 27. Hedman (Johnson, St. Louis). Brankári: Bobrovskij - Lindbäck, strely na bránku: 28:28.



WINNIPEG - PHOENIX 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)



Góly: 13. Jokinen (Byfuglien), 18. O'Dell, 29. Wheeler (Scheifele), 45. Frolík (Pardy, Little), 50. Setoguchi (Byfuglien, Enström) – 13. Ekman-Larsson (Boedker, Doan). Brankári: Pavelec - Smith, strely na bránku: 38:19.



LOS ANGELES - VANCOUVER 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)



Gól: 41. Brown (Kopitar, Carter). Brankári: Quick - Lack, strely na bránku: 20:28.




Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Carolina) 22:53 0 0 0 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/



VIDEA