Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

VIDEO: Hossa ani Pánik Chicago nespasili, v rozstrele podľahli Calgary

Calgary Flames vyhralo nad tímom Chicago Blackhawks 3:2 po samostatných nájazdoch. Za Chicago hrali 24. októbra 2016 aj slovenskí hokejisti Marián Hossa (81) a Richard Pánik (14). Foto: TASR/AP

Pánik sa mohol stať už predtým hrdinom súboja, ale v záverečných sekundách tretej tretiny zneškodnil pravým betónom jeho tutovku Brian Elliott.

New York 25. októbra (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL na domácom ľade s Calgary Flames 2:3 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil až v siedmej sérii bývalý hráč "jastrabov" Kris Versteeg.

Pred ním neuspelo v rozstrele 13 hráčov vrátane dvojice slovenských útočníkov v službách Chicaga Richarda Pánika a Mariána Hossu. Pánik sa mohol stať už predtým hrdinom súboja, ale v záverečných sekundách tretej tretiny zneškodnil pravým betónom jeho tutovku Brian Elliott. Brankár "plameňov" sa napokon dočkal prvého víťazstva v drese Flames, jeho tím však stále čaká na premiérovú výhru v riadnom hracom čase.



Elliott potvrdil, že to na Chicago vie, v predchádzajúcich vyraďovacích bojoch mal veľkú zásluhu na postupe St. Louis Blues práve cez Blackhawks. Sedem sekúnd pred koncom riadneho času vychytal Pánika, v predĺžení mal šesť zásahov, v nájazdoch neinkasoval. "Vždy vám pomôže, keď poznáte tendencie súperovho hráča. Ale myslím si, že to platí aj opačne. Oni poznajú nás, my ich. Bol to vyrovnaný duel a Kris v nájazdoch rozhodol," povedal Elliott. Versteeg si v rozhodujúcom nájazde položil Crawforda na ľad a v páde zasunul puk za jeho chrbát. "S Coreym sa poznám jedenásť rokov, hrali sme spolu veľa zápasov. Vie o mne všetko. Pri nájazde som poriadne nevedel, čo robím. Improvizoval som a vyšlo to," usmieval sa po zápase Versteeg.

V ďalšom súboji Montreal zdolal aj vďaka gólu a dvom asistenciám Alexandra Radulova Philadelphiu 3:1 a predĺžil sériu víťazstiev na štyri zápasy. Canadiens predviedli zodpovednú defenzívnu hru, podporenú ďalším kvalitným výkonom Careyho Pricea. Elitný brankár po tom, ako pre chorobu vynechal úvod sezóny, vychytal tretie víťazstvo za sebou. "Škoda, že nemal zase chrípku, ale o tom to nie je. On je jeden z najlepších," povedal center Philadelphie Claude Giroux na adresu Pricea, ktorý inkasoval len z hokejky Jakuba Voráčeka a spolu mal 31 úspešných zásahov.

Radulov odohral svoj najlepší zápas od návratu do profiligy. Štvornásobný najužitočnejší hráč KHL sa podieľal na všetkých troch góloch Canadiens a po tom, ako 63 sekúnd pred koncom uzavrel skóre do prázdnej bránky, začali diváci v Bell Centre skandovať jeho meno. "Mal som z toho zimomriavky. Samozrejme, je to príjemný pocit. Už som to povedal predtým, všetko je to o fanúšikoch. Bez nich by sme hokej nehrali. Aj dnes sme cítili ich podporu," povedal Radulov, ktorý rozdal aj päť "hitov". Svojou fyzickou hrou sa rýchlo stal obľúbencom fanúšikov Montrealu, v prvých šiestich zápasoch má zatiaľ bilanciu 2+3. Canadiens sa aj jeho zásluhou dostali na čelo Východnej konferencie.

NHL - sumáre:



MONTREAL CANADIENS - PHILADELPHIA FLYERS 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 26. Weber (Radulov, Lehkonen), 54. Gallagher (Radulov, Weber), 59. Radulov (Jemelin) - 32. Voráček (Giroux, Manning). Brankári: Price - Mason, strely na bránku: 33:32, 21.288 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS - CALGARY FLAMES 2:3 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 22. Kane (Anisimov), 45. Campbell - 5. Bennett (Hamilton, Ferland), 27. Monahan (Brouwer, Giordano), rozh. nájazd Versteeg. Brankári: Crawford - Elliott, strely na bránku: 33:31, 21.348 divákov.

Slováci v akcii:
Marián Hossa (Chicago) 15:22 0 0 0 0 4 0
Richard Pánik (Chicago) 17:54 0 0 0 0 2 2
/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/