Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Tatarov gól Detroitu nestačil, Sekera s asistenciou, vrátil sa Gáborík

Slovenskému útočníkovi Detroitu Tomášovi Tatarovi gratulujú spoluhráči ku gólu v zápase hokejovej NHL Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 2. novembra 2014 v Buffale. Foto: TASR/AP

V drese Caroliny sa bodovo presadil obranca Andrej Sekera, ktorý sa na víťazstve svojho tímu nad obhajcom Stanleyho pohára Los Angeles (3:2) podieľal jednou asistenciou.

New York 3. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal v noci na pondelok v súboji s Buffalom svoj tretí gól v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL. Detroit však napriek tomu podľahol "šabliam" 2:3 po nájazdoch, keď o ich triumfe rozhodol Zemgus Girgensons.

Tatar vyrovnal v 33. minúte na priebežných 1:1, keď si nakorčuľoval od pravého mantinelu k vzdialenejšiemu kruhu na vhadzovanie a spoza neho strelou zápästím prekonal domáceho brankára Michala Neuvirtha. Druhý gól Red Wings dal hviezdny center Pavel Dacjuk, ktorý tak skóroval v štvrtom stretnutí v rade. "Pavel je magický hráč," vyjadril sa Tatar na adresu ruského spoluhráča. "Hrá skvele, jeho akcie sú úžasné. Každý súper sa musí mať pred ním na pozore. Dal nám šancu vyhrať zápas." To sa napokon "červeným krídlam" nepodarilo. Hoci domácich prestrieľali 38:21, z toho v predĺžení 4:0, došlo napokon až na nájazdový rozstrel, v ktorom Sabres premenili dva pokusy (Ennis, Girgensons), kým hostia iba jeden (Nyquist). Buffalo tak mohlo sláviť prvý tohtosezónny triumf na domácom ľade. "Mali sme v predĺžení možnosť hrať presilovku, takú šancu musíme využiť, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Nájazdy sú už lotériou, tam sú šance 50 na 50," dodal pre zámorské médiá Tatar, ktorý odohral necelých 13 minút a okrem troch streleckých pokusov si zapísal aj jednu plusku. Jeho krajan a spoluhráč Tomáš Jurčo sa prezentoval štyrmi strelami a duel dokončil takisto s plusovým bodom. Zadák Buffala Andrej Meszároš bol s takmer 26 odohratými minútami najvyťažovanejším korčuliarom na ľade, zaznamenal jeden plusový bod a odsedel si dve trestné minúty.

Gól Tomáša Tatara





V drese Caroliny sa bodovo presadil obranca Andrej Sekera, ktorý sa na víťazstve svojho tímu nad obhajcom Stanleyho pohára Los Angeles (3:2) podieľal jednou asistenciou. V drese "kráľov" nastúpil už aj elitný slovenský krídelník Marián Gáborík, celkovo odohral 13:49 minút a do štatistík "prehovoril" jednou strelou. Gáborík od polovice októbra pauzoval pre svalové zranenie. Do akcie sa vrátil aj jeho slovinský spoluhráč Anže Kopitar. Hurricanes po osemzápasovej sérii prehier vyhrali druhý duel v rade, naopak Kings ukončili štvorzápasový trip štvrtou prehrou.



Keď v súboji Chicago - Winnipeg (0:1) otvoril už v 20. sekunde skóre krídelník hostí Michael Frolík, nikto z 21.204 divákov v United Center nečakal, že to bude jediný gól zápasu. Vo zvyšnom priebehu totiž dominovali obaja brankári, Corey Crawford v domácej svätyni už viac neinkasoval a Michael Hutchinson zlikvidoval dokonca všetkých 33 striel hráčov Blackhawks. Dvadsaťštyriročný Kanaďan, ktorý dostal pred sezónou ako brankárska dvojka Jets prednosť pred Slovákom Petrom Budajom, sa tak radoval z prvého čistého konta v NHL. Premiérovú nulu vychytal vo svojom šiestom profiligovom zápase, treťom v tejto sezóne. "Najmä som bol šťastný, že som späť v bránke," vyslovil sa Hutchinson, ktorý pri svojom prvom tohtosezónnom štarte 12. októbra nedochytal duel s Kings. "Po tom, čo môj prvý zápas v ročníku mi nevyšiel podľa predstáv, bolo fajn byť späť a opäť sa dostať do herného rytmu. Každopádne, na tento moment nezabudnem do konca kariéry. Budem si ho ešte dlho vychutnávať." Slovenský útočník Marián Hossa sa počas 18 a pol minútového pobytu na ľade prezentoval jednou strelou. Pred zápasom ho domáci klub ocenil pri krátkej ceremónii za zisk 1000. bodu v NHL. Míľnik dosiahol vo štvrtkovom súboji v Ottawe.



Poriadne divoký priebeh mal duel Washingtonu s Arizonou (5:6). Coyotes prehrávali 1:3, ale sériou piatich gólov dokázali otočiť skóre na 6:3. Nakoniec sa však ešte strachovali o výhru, keďže "Caps" v závere znížili na rozdiel jedného gólu, no tesný triumf už hostia ubránili. Pod víťazstvo Arizony sa výrazne podpísal jej kapitán Shane Doan, ktorý strelil dva góly a na ďalší prihral, jeho parťák z prvej lajny Antoine Vermette mal bilanciu 1+2. Ruský kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin ukončil päťzápasové strelecké suchoty, keď ku presnému zásahu pridal aj tri asistencie. So ziskom 825 bodov tak vyrovnal klubový rekord bývalého slovenského kanoniera Petra Bondru. Capitals prehrali už štvrtý zápas v rade.



"Kosatky" z Vancouveru prišli o víťaznú sériu, keď podľahli doma Nashvillu 1:3. Leví podiel na triumfe "predátorov" mal švédsky mladík Filip Forsberg, autor dvoch gólov a jednej asistencie. Dvadsaťročný útočník tak s 11 bodmi vedie produktivitu nováčikov.




sumáre NHL:

BUFFALO - DETROIT 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 27. Flynn (Girgensons, Strachan), 54. Stewart (Ennis, Strachan), rozhodujúci sam. nájazd Girgensons - 33. TATAR (Sheahan, Dacjuk), 45. Dacjuk (Abdelkader, Smith). Brankári: Neuvirth - Howard, strely na bránku: 21:38, 17.815 divákov.



CAROLINA - LOS ANGELES 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Góly: 19. Rask (Terry, Boychuk), 21. Terry (SEKERA, E. Lindholm), 37. E. Lindholm (Gerbe, Nash) - 26. Richards (Doughty, Williams), 48. Martinez. Brankári: C. Ward - Quick, strely na bránku: 32:32, 10.519 divákov.


MONTREAL - CALGARY 2:6 (0:2, 0:1, 2:3)
Góly: 41. Pacioretty (Weise, Subban), 54. Eller (Bourque, Markov) - 5. Jooris (Wideman, Gaudreau), 20. Granlund (Hudler, Gaudreau), 38. Glencross (Brodie, Monahan), 49. Jooris (Brodie, Hudler), 52. Bouma (Giordano), 57. Giordano (Glencross, Brodie). Brankári: Price - Hiller, strely na bránku: 20:36, 21.287 divákov.


WASHINGTON - ARIZONA 5:6 (3:1, 0:2, 2:3)
Góly: 9. T. Wilson (Ovečkin, Bäckström), 10. Carlson (Bäckström, T. Wilson), 17. Ovečkin (Green, Bäckström), 59. J. Ward (Ovečkin, Kuznecov), 60. Brouwer (Ovečkin, Johansson) - 8. Vermette (Ekman-Larsson, Yandle), 25. Stone (Summers, Hanzal), 40. Doan (Vermette, Bödker), 44. Gagner (Bödker), 45. Doan, 56. Rieder (Doan, Vermette). Brankári: Peters - Dubnyk, strely na bránku: 37:30, 18.506 divákov.


COLORADO - ANAHEIM 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Góly: 3. Everberg (Mitchell), 19. MacKinnon (Barrie, Guenin) - 8. Perry (Getzlaf, Beauchemin), 27. H. Lindholm (Maroon, Getzlaf), 28. Fowler (Cogliano, Silfverberg). Brankári: Varlamov - LaBarbera, strely na bránku: 18:33, 15.310 divákov.


CHICAGO - WINNIPEG 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól: 1. Frolík (Ladd, Bogosian). Brankári: Crawford - Hutchinson, strely na bránku: 33:27, 21.204 divákov.

VANCOUVER - NASHVILLE 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Góly: 12. Edler (H. Sedin, Vrbata) - 22. Forsberg (Neal, Cullen), 47. Forsberg (Neal, Ribeiro), 59. C. Wilson (Forsberg, Ekholm). Brankári: Läck - Rinne, strely na bránku: 27:33, 18.395 divákov.