Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

NHL: Boston poslal zraneného Cháru z tripu domov, podstúpil vyšetrenia

Zdeno Chára, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa klubu utrpel kapitán Bruins zranenie v dolnej časti tela.

Boston 16. novembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára, ktorý sa zranil v stredajšom zápase NHL na ľade Colorada, nepokračuje s mužstvom Bostonu na tripe. Vedenie Bruins ho poslalo z výjazdu domov, kde ho vyšetria kluboví lekári.

Podľa klubu utrpel kapitán "medveďov" zranenie v dolnej časti tela. Chára sa zranil v snahe o bodyčekovanie Carla Söderberga, keď sa mu podvrtlo ľavé koleno. Z hry tak musel odstúpiť už v prvej tretine. Bruins napokon podľahli Avalanche 3:6. Najvyšší muž NHL rozšíril už aj tak početnú maródku v zadných radoch Bruins, tým chýbajú aj obrancovia Charlie McAvoy (otras mozgu), Kevan Miller (zlomenina ruky), Brandon Carlo (zranenie v hornej polovici tela) a Urho Vaakanainen (otras mozgu). "Zdá sa, že v každom zápase stratíme jedného hráča. Musíme však ďalej tuho bojovať. Ktokoľvek nový príde do tímu, musí zraneného hráča zastúpiť," povedal na margo série zdravotných výpadkov slovenský brankár v službách Bruins Jaroslav Halák.

Pri absencii Cháru zrejme dostane šancu ukázať sa v obrane český mladík Jakub Zbořil. Po Vaakanainenom a Jeremym Lauzonovi by sa tak stal už tretím bostonským zadákom, ktorý na začiatku sezóny absolvuje debut v profilige.