Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Bruins na dlhší čas prišli o brankársku jednotku

Na archívnej snímke vpravo Nikolaj Ehlers skóruje do brány Tuukkaa Raska Foto: TASR/AP

Tuukka Rask utrpel otras mozgu. V tejto sezóne sa Raskovi herne veľmi nedarilo, v úvodných štyroch štartoch vychytal iba jednu výhru a mal úspešnosť zákrokov 88,2 percenta.

Boston 20. októbra (TASR) - Zrejme dlhší čas bude hokejistom Bostonu Bruins chýbať ich brankárska jednotka Tuukka Rask. Klub NHL vo štvrtok oznámil, že 30-ročný Fín utrpel otras mozgu.

Rask sa nešťastne zranil na stredajšom tréningu po kolízii so spoluhráčom Andersom Bjorkom. Generálny manažér "medveďov" Don Sweeney o deň neskôr potvrdil zlú správu. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude musieť Rask pauzovať. Informáciu priniesla agentúra AP.

V tejto sezóne sa Raskovi herne veľmi nedarilo, v úvodných štyroch štartoch vychytal iba jednu výhru a mal úspešnosť zákrokov 88,2 percenta. V bránke ho počas jeho absencie zastúpia Anton Chudobin a Zane McIntyre, ktorého klub povolal z farmy v Providence (AHL). V noci na piatok v zápase proti Vancouveru nastúpil Rus Chudobin a Bruins vedení kapitánom Zdenom Chárom aj vďaka jeho 26 úspešným zákrokom vyhrali 6:3.