Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Miroslav Lažo sa rozlúčil s kariérou, od Slovana dostal pamätný dres

Bývalý hráč HC Slovan Bratislava Miroslav Lažo sa oficiálne rozlúčil s hokejovou kariérov pred stretnutím KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 12. novembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Lažo si na červenom koberci prevzal od generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho pamätný dres s číslom 81, ktorý v klube kedysi nosieval. Od bratislavského publika si vyslúžil potlesk postojačky.

Bratislava 12. novembra (TASR) - V utorok oficiálne ukončil hokejovú kariéru bývalý slovenský reprezentant Miroslav Lažo. Tridsaťsedemročný útočník sa s aktívnou činnosťou rozlúčil pred stredajším zápasom KHL medzi domácim Slovanom Bratislava a Medveščakom Záhreb.

Práve v drese "belasých" strávil podstatnú časť svojej kariéry a získal s nimi štyri majstrovské tituly.

Ešte pred úvodným buly prichystal domáci klub pre svoju dlhoročnú oporu krátku slávnostnú ceremóniu. Lažo si na červenom koberci prevzal od generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho pamätný dres s číslom 81, ktorý v klube kedysi nosieval. Od bratislavského publika si vyslúžil potlesk postojačky. Zatiaľ, čo diváci skandovali jeho meno, na videokocke premietli pamätné momenty z jeho kariéry.

Lažo sa po oficiálnom ukončení kariéry stal zároveň aj prvým členom Belasých Perutí, novovzniknutej spoločnosti bývalých hráčov Slovana. Do tohto "klubu" chce bratislavský tím postupne zaraďovať hokejistov, ktorí spojili podstatnú časť svojej kariéry so Slovanom, vryli sa do pamäti jeho fanúšikov a dosiahli s ním významné úspechy. K Belasým perutiam by sa mali neskôr pridať aj klubové legendy Jozef Pethö, Pavol Rybár, Ján Lipiansky, Petr Pavlas, Karol Fako, Július Černický, Jaroslav Walter a ďalší.

Miroslav Lažo (nar. 18. októbra 1977) hokejovo vyrastal v Slovane Bratislava, kde prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. Premiéru v A-tíme absolvoval v ročníku 1998/99 a o rok neskôr už oslavoval s klubom svoj prvý majstrovský titul v extralige, ďalšie tri potom pridal v rokoch 2003, 2007 a 2008. Naposledy si dres s orlom na hrudi obliekol v striebornej sezóne 2010/2011.

Počas svojej viac ako osemnásťročnej hráčskej kariéry si Lažo vyskúšal aj nadnárodnú KHL v Avtomobiliste Jekaterinburg a v lete 2010 i kemp tímu NHL Edmontonu Oilers. V najvyššej domácej súťaži hral okrem Slovana aj za Žilinu, Banskú Bystricu a Skalicu, za ktorú v minulej sezóne odohral svoj posledný extraligový zápas. Na konte má aj dvanásť reprezentačných štartov, v ktorých dal šesť gólov.