Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

MHC Mountfield siahol po lídrovi Litoměříc Vítězslavovi Bílekovi

Na snímke hráči MHC Mountfield Martin oslavujú gól do súperovej siete, ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

V posledný deň prestupového obdobia vystužil ofenzívu extraligového MHC Mountfield Martin český hokejista Vítězslav Bílek. Skúsený krídelník prišiel do Turca z prvoligového HC Stadion Litoměřice.

Martin 15. februára (TASR) - V posledný deň prestupového obdobia vystužil ofenzívu extraligového MHC Mountfield Martin český hokejista Vítězslav Bílek. Skúsený krídelník prišiel do Turca z prvoligového HC Stadion Litoměřice a s 34 gólmi bol druhým najlepším strelcom súťaže.

Tridsaťjedenročný Bílek v uplynulých sezónach pravidelne obliekal dres Kladna v českej extralige, v ktorej pôsobil krátko aj v Českých Budějoviciach a jeden zápas odohral aj za pražskú Spartu. V zahraničí chvíľu hral za fínsky Kärpät Oulu, dve sezóny však strávil v kazašskom Beibarys Atyrau. V prebiehajúcom ročníku odohral za Litoměřice v základnej časti 52 zápasov, v ktorých nazbieral 54 bodov (34+20).

"Pred play off sme chceli posilniť ofenzívnu silu nášho mužstva a siahli sme po Vítězslavovi Bílekovi. Jeho skúsenosti a výborná strelecká forma pridajú na ofenzívnej sile nášho tímu,” povedal na oficiálnom facebookovom profile klubu generálny manažér Martin Kalnický.

Tréner Jaroslav Török do konca sezóny už nemôže počítať s Radoslavom Illom. "Pre dlhodobé problémy so zápästím ho čaká operácia," ozrejmil Kalnický, ktorý k ďalším pohybom v kádri dodal: "Na hosťovanie do Detvy odchádzajú Andrej Themár aj obranca Tomáš Tupý. Intenzívne sme riešili aj otázku defenzívy, ale nevyzerá to tak, že sa nám podarí to, čo sme pôvodne chceli."