Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Meszárošova forma pred Soči graduje, chváli ho aj tréner Berube

Andrej Meszároš Foto: TASR

Meszárošova stúpajúca forma je pred ZOH dobrým znamením aj pre reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka. Meszároš by mal v Soči patriť k hlavným pilierom slovenskej defenzívy.

Philadelphia 9. januára (TASR) - Deň po tom, čo sa Andrej Meszároš dostal do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH v Soči, zažiaril 28-ročný obranca v drese Philadelphie. V dueli s Montrealom asistoval pri všetkých troch góloch domácich a mal tak leví podiel na víťazstve 3:1.

V minulom ročníku zastavili Meszároša zranenia, v prebiehajúcom ho o miesto v defenzíve oberal tréner Flyers Craig Berube, ktorý mu vyčítal slabšiu fyzickú hru. Až zranenie Erika Gustafssona otvorilo slovenskému bekovi cestu do zostavy. Zápas sezóny odohral proti Montrealu, v ktorom okrem troch kanadských bodov zaznamenal počas takmer 16-minútového pobytu na ľade aj tri plusky a vyslúžil si ocenenie pre najlepšieho hráča. Potvrdil tak zlepšujúce sa výkony, v posledných piatich dueloch nazbieral päť asistencií, celkovo má v 24 zápasoch na konte osem bodov (1+7).

"Jednoducho idem od zápasu k zápasu a v každom sa snažím podať čo najlepší výkon. Čo najviac pomáhať ofenzíve a hrať zodpovedne v defenzíve. No je na tréneroch, koho postavia do zostavy. Jediné, čo môžem ovplyvniť je môj výkon a uvidíme, čo sa stane," uviedol pre zámorské médiá Meszároš, ktorý zaznamenal trojbodový zápas prvýkrát od 1. marca 2012.

Pri prvom domácom góle nahodil puk na bránku a ten dorazil do siete Sean Couturier, pri druhom diagonálnym pasom naštartoval akciu, na konci ktorej bol skórujúci Zac Rinaldo. Ofenzívne inštinkty preukázal aj pri treťom zásahu "letcov", keď predviedol dravý prienik po ľavom krídle, ktorý zakončil Rakúšan Michael Raffl. "Všetci obrancovia sa snažíme podporovať útok, pokiaľ máme k tomu príležitosť. V dnešnom hokeji je potrebné aby sa aj zadáci zapájali do ofenzívy," zdôraznil Meszároš.

Flyers aj jeho zásluhou dosiahli tretie víťazstvo v rade a zároveň desiate za sebou na domácom ľade. V tabuľke Východnej konferencie im patrí piata priečka. "Odkedy sa zranil Gustafsson, predvádza Andrej dobré výkony. Je to kvalitný, všestranný obranca, ktorý dobre korčuľuje, často strieľa a dokáže aj brániť, takže je to cenný hráč. Proti Montrealu hral výborne, jeho forma graduje," vyjadril sa na adresu svojho zverenca tréner Craig Berube, ktorý ho predtým dvadsaťkrát posadil na tribúnu.

Jeho stúpajúca forma je pred ZOH dobrým znamením aj pre reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka. Meszároš by mal v Soči patriť k hlavným pilierom slovenskej defenzívy. "Samozrejme, je pre mňa cťou, že som sa dostal do záverečného výberu. Teším sa na olympiádu, vždy som rád reprezentoval svoju krajinu. Je to veľká vec," dodal Meszároš.