Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Kopecký povedal o Chárovi: Je najlepším kapitánom na svete

Radosť slovenských hokejistov po strelení gólu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kopecký zaznamenal debut v reprezentácii práve na poslednej olympiáde, ktorá sa konala v roku 2010 v kanadskom Vancouveri.

Bratislava/Sunrise 15. januára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký si na februárových ZOH v Soči pripíše už druhú účasť pod piatimi kruhmi v národnom drese. Kým pred štyrmi rokmi vo Vancouveri bol nováčikom v reprezentácii, v Soči by mal patriť k ťahúňom mužstva.

Tridsaťjedenročný univerzál sa v súčasnosti sústredí na zápasy NHL v drese Floridy, necelý mesiac pred úvodným duelom Slovenska však už myslí na olympiádu. "Stále je to o kolotoči zápasov v NHL, ale nedá sa ujsť pred tým, že onedlho sa už začne olympiáda. Veľmi sa do Soči teším," povedal Kopecký pre hockeyslovakia.sk.

Kopecký zaznamenal debut v reprezentácii práve na poslednej olympiáde, ktorá sa konala v roku 2010 v kanadskom Vancouveri. Dobre odohratý turnaj v podaní slovenskej reprezentácie so ziskom "zemiakovej medaily" má stále v pamäti. "Bolo to niečo neskutočné, keďže som odmalička sníval o tom, že si oblečiem slovenský dres na olympiáde alebo majstrovstvách sveta. Najkrajšie spomienky mám aj tak na to, aká sme tam boli skvelá partia. Všetko som si užil," dodal Kopecký.

V nasledujúcom období sa dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára zaradil do kádra reprezentácie na vrcholných podujatiach a s mužstvom trénera Vladimíra Vůjteka získal aj striebornú medailu na helsinskom šampionáte v roku 2012. V Soči sa však za vodcu tímu nepokladá. "Lídrom kabíny môže byť každý skúsený hráč, ale Zdeno Chára je človek na svojom mieste. V hokejovom svete niet povolanejšieho človeka ako je on a on je určite najlepším kapitánom na svete," povedal skúsený hráč pre oficiálnu stránku SZĽH.

Posledná olympijská účasť priniesla slovenskému hokeju cenné umiestnenie. Na zopakovanie podobného výsledku existuje podľa Kopeckého len jeden recept: "Partia bude určite veľmi dobrá a pekné bude aj to, že budeme spolu dvadsaťštyri hodín denne. Len súdržnosťou v kolektíve môžeme dosiahnuť úspech," dodal.