Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kapitánom zbornej bude Dacjuk

Na snímke hore Jaroslav Halák, vľavo Andrej Meszároš (obaja Slovensko) a vpravo Pavel Dacjuk (Rusko). Archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Domáca reprezentácia bude 16. februára posledným súperom slovenských hokejistov v základnej A-skupine olympijského turnaja v Soči.

Moskva 15. januára (TASR) - Kapitánom ruskej hokejovej reprezentácie na februárových ZOH v Soči bude útočník Detroitu Pavel Dacjuk.

"Zhovárali sme sa na túto tému s trénerským štábom i s niektorými hráčmi a voľba bola jasná. Céčko bude mať na drese Dacjuk," uviedol pre portál championat.ru tréner zbornej Zinetula Biľaletdinov. Ten záverečnú nomináciu na ZOH zverejnil pred týždňom prostredníctvom internetu, no o mene kapitána informoval na tlačovej konferencii. Dacjuk má podľa neho všeobecný rešpekt u ďalších ruských hviezd v NHL ako sú Jevgenij Malkin či Alexander Ovečkin.

Biľaletdinov ďalej povedal, že nie je znepokojený zranením Alexandra Radulova, ktoré krídelník CSKA Moskva utrpel po údere hokejkou do tváre. "Bude v poriadku," podotkol tréner.

Domáca reprezentácia bude 16. februára posledným súperom slovenských hokejistov v základnej A-skupine olympijského turnaja v Soči.