Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Jurčo hetrikom rozhodol o triumfe Grand Rapids, potom sa pobil

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo (vľavo) z Detroitu Red Wings proti brankárovi Toronta Maple Jamesovi Reimerovi v zápase zámorskej NHL 21. decembra 2013 v Toronte. Archívne foto. Foto: TASR/AP

Hetrik bol pre mladého Slováka, ktorého vedenie klubu z dôvodu play off AHL nepustilo na svetový šampionát do Bieloruska, druhým v aktuálnej sezóne.

New York 14. mája (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo troma gólmi prispel k víťazstvu Grand Rapids Griffins v zápase 2. kola play off Západnej konferencie zámorskej AHL proti Texasu. Farmársky tím Detroitu ako obhajca vlaňajšieho triumfu v bojoch o Calderov pohár zvíťazil na domácom ľade 5:2 a znížil stav série na 1:2.

"Je to pre nás veľký krok. V prípade prehry by sme prehrávali už 0:3. Takto sme znížili na 1:2 a to je veľký rozdiel. S výnimkou záverečnej tretiny sme hrali veľmi dobre, víťazstvo nás teší. Po dvoch prehratých zápasoch vonku sme trochu zmenili systém a fungovalo to. Navyše, doma hráme oveľa lepšie," povedal pre klubovú televíziu Jurčo, ktorý sa 13 sekúnd pred záverečným klaksónom prezentoval aj pästným súbojom s hosťujúcim Curtisom McKenziem.



Hetrik bol pre mladého Slováka, ktorého vedenie klubu z dôvodu play off AHL nepustilo na svetový šampionát do Bieloruska, druhým v aktuálnej sezóne. Tri góly strelil v novembri aj do siete Rockfordu. Jeho kvalitné výkony v nižšej súťaži zaujali aj vedenie Detroitu, za Red Wings nastúpil vo svojej premiérovej sezóne v NHL na 36 zápasov s bilanciou osem gólov a sedem asistencií.