Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejistky SR 18 zdolali na Turnaji olympijských nádejí Poľky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenky účinkovanie na turnaji uzavrú sobotným zápasom od 17.00 proti Češkám.

Zlín 14. decembra (TASR) - Slovenské hokejistky do 18 rokov zvíťazili vo svojom druhom zápase na Turnaji olympijských nádejí v Zlíne nad Poľskom 11:2. Zverenky trénera Petra Kúdelku si tak napravili chuť po štvrtkovej prehre 3:4 s Maďarskom.

Účinkovanie na turnaji uzavrú sobotným zápasom od 17.00 proti Češkám.


Výsledok


Poľsko "18" - Slovensko "18" 2:11 (2:4, 0:4, 0:3)

Góly SR: 6. Halušková (Dobošová), 7. Schredlová (Matejková), 10. Matejková (Vrbinská), Hajniková (Vrbinská), 26. Matejková (Hajniková, L. Šuliková), 27. Halušková (Dobošová, Kučerková), 35. Kučerková (Halušková), 40. Matejková (Halušková, Dobošová), 45. Klimantová (Schredlová, Cengelová), 53. Vrbinská (L. Šuliková, Matejková), 58. Vrbinská (Vysokajová, Halušková)

Zostava SR: Zimková – Vysokajová, Leskovjanská, Plankenauerová, A. Šuliková, Vrbinská, Jašková, Kučerková, L. Šuliková – Klimantová, Halušková, Matejková, Hajniková, Dobošová, Schredlová, Cengelová, Hudáková.

hlas (zdroj: SZĽH):

Peter Kúdelka, tréner SR: "S výkonom dievčat som spokojný. Najmä v ofenzíve sme predviedli veľmi efektívnu hru, výborne sme korčuľovali. Mali sme dobrý pohyb, vychádzali nám kombinácie a viaceré hráčky sa strelecky presadili. Škoda, že sme dostali tri góly. Tie vyplynuli z krátkej nekoncentrovanosti niektorých dievčat, čo si my nemôžeme dovoliť. Najmä v prvej tretine, napriek nášmu tlaku a vedeniu o dva góly, to nebolo podľa našich predstáv. Som rád, že v ďalšom priebehu sme súpera do ničoho nepúšťali a dominovali sme vo zvyšku stretnutia. Prajem si, aby hráčky dokázali produktivitu preniesť aj do posledného zápasu na turnaji proti Češkám. V zápase proti Maďarsku sme mali s efektivitou problém, boli sme lepšie, rýchlejšie ale menej efektívne. Preto budem veľmi rád, keď okrem disciplíny, nasadenia a tímového výkonu budeme aj efektívni a dokážeme zdolať Češky."