Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Hokejový klub HC Vsetín pokutovali za správanie fanúšikov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výšku pokuty ovplyvnil podľa ČSLH aj pasívny prístup usporiadateľskej služby voči neprístojne sa chovajúcim fanúšikom.

Vsetín 11. marca (TASR) - Hokejový klub HC Vsetín dostal za správanie svojich fanúšikov počas 5. zápasu semifinále play off druhej najvyššej českej súťaže proti LHK Jestřábi Prostějov (2:4) finančnú pokutu vo výške 90-tisíc českých korún (cca 3500 eur) a 7-mesačnú podmienku.

"Počas zápasu prišlo k opakovanému vhadzovaniu rôznych predmetov, vrátane sklenenej fľaše, na ľadovú plochu, pričom prinajmenšom v jednom prípade zasiahol vhodený predmet hlavného rozhodcu. Zaznamenali sme tiež pokus zasiahnuť po skončení stretnutia arbitrov plným odpadkovým košom a cielené hádzanie predmetov po hráčoch Prostějova," popísal incident Český zväz ľadového hokeja (ČSLH) v tlačovej správe. Výšku pokuty ovplyvnil podľa ČSLH aj pasívny prístup usporiadateľskej služby voči neprístojne sa chovajúcim fanúšikom.

Priebežný stav série medzi Prostějovom a Vsetínom je po šiestich dueloch nerozhodný 3:3. O postupujúcom tak rozhodne siedmy duel, ktorý je na programe v utorok 12. marca na ľade Vsetína. Informácie priniesol webový portál idnes.cz.