Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Tvrdoň bude hrať za Nottingham Panthers

Na archívnej snímke Marek Tvrdoň. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Debutovať by mal už vo víkendových stretnutiach proti Cardiffu a Fife Flyers,

Nottingham 14. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Marek Tvrdoň si bude obliekať dres Nottinghamu Panthers v britskej EIHL. Debutovať by mal už vo víkendových stretnutiach proti Cardiffu a Fife Flyers, informovala oficiálna klubová stránka "panterov".

Pre Tvrdoňa to bude tretia klubová zastávka v tomto ročníku. Sezónu začal v nižšej ruskej súťaži VHL v tíme Saryarka Karaganda a v októbri sa dohodol na spolupráci s rakúskym klubom KAC Klagenfurt II, ktorý je účastník Alpskej hokejovej ligy. Za KAC odohral šesť stretnutí s bilanciou 3+3.

Tvrdoň reprezentoval Slovensko na svetových šampionátoch do 18 i 20 rokov, v roku 2011 ho do NHL draftoval Detroit Red Wings vo 4. kole. V profilige si však nezahral. V sezóne 2015/16 hral za Slovan Bratislava v KHL, v štyroch zápasoch si nepripísal ani jeden bod. V minulosti už v Spojenom kráľovstve pôsobil v tíme Edinburgh Capitals.

"Je technicky zdatný a má schopnosti, ktoré môžu byť pre nás prínosom. Tešíme sa, čo u nás ukáže," uviedol kouč Nottinghamu Rich Chernomaz.