Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

Tréner Vlach skončil v hokejovom Zlíne po ôsmich rokoch

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Zlín prehral šesť zápasov v rade a v tabuľke je až na 12. mieste.

Zlín 23. novembra (TASR) - Vedenie českého hokejového klubu PSG Zlín odvolalo trénerskú dvojicu Rostislav Vlach - Juraj Jurík. Stalo sa tak po domácej prehre 0:5 s úradujúcim majstrom z Liberca. Zlín prehral šesť zápasov v rade a v tabuľke je až na 12. mieste. Novú trénerskú dvojicu moravského klubu tvoria hlavný tréner Robert Svoboda a jeho asistent Martin Hamrlík.

Zlínske A-mužstvo sa do hernej krízy dostalo aj počas minulých sezón, ale vedenie klubu vždy podržalo trénerskú dvojicu. Tentoraz však už došlo k výmene na dôležitom poste. Novým hlavným trénerom PSG Zlín sa stal Robert Svoboda, ktorý doteraz pôsobil pri juniorskom tíme Zlína. "Úlohou nových trénerov je konsolidovať tím a pripraviť ho na zostávajúcu časť sezóny. Mužstvo v aktuálnej sezóne nenapĺňa očakávania vlastníkov, sponzorov ani fanúšikov a to nielen výsledkovo, ale ani prístupom k hre, nasadením a individuálnou zodpovednosťou na ľade," uviedli vo svojom stanovisku na klubovej webstránke zástupcovia vlastníkov klubu Miroslav Adámek, Radomír Zbožínek a Patrik Kamas.

Už bývalý kouč PSG Zlín Rostislav Vlach sa postu hlavného trénera ujal ešte pred sezónou 2011/12 po tom, čo bol povýšený z pozície asistenta, takže v klube strávil celkovo osem rokov. Počas nich dvakrát doviedol mužstvo do finále. V sezóne 2012/13 jeho tím ešte prehral finálovú sériu s Plzňou, ale o rok neskôr sa už zlínskí "barani" radovali z víťazstva po prestížnom finále s Kometou Brno. Vlach pôsobil pri zlínskom A-mužstve už od sezóny 2007/08, keď posilnil trénerský štáb ako asistent trénera. Bývalý vynikajúci útočník odohral niekoľko sezón aj v slovenskej extralige, v ktorej sa objavil v dresoch Skalice a Zvolena.