Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Talentovaný Réway má veľké plány: S reštartom kariéry to myslí vážne

Na archívnej snímke Martin Réway. Foto: TASR/Marko Erd

Slovenský hokejista sa chce čo najskôr dostať na úroveň, ktorú mal počas pôsobenia v pražskej Sparte v sezónach 2014 až 2016.

Hradec Králové 12. júla (TASR) - Slovenský hokejista Martin Réway sa po prestupe do Hradca Králové poctivo pripravuje na novú sezónu. Namiesto dovolenky trávi čas v posilňovni a naberá kondíciu.

Réway sa chce čo najskôr dostať na úroveň, ktorú mal počas pôsobenia v pražskej Sparte v sezónach 2014 až 2016. "Od začiatku robím v Hradci všetko podľa plánu, ktorý mám vopred daný. Niektoré veci som absolvoval už aj s tímom, niektoré, najmä kondičné, zatiaľ riešim zvlášť. Mám totiž viac restov ako ostatní. Viem, že to potrebujem najviac. Bol som iba na predĺženom víkende na Slovensku," uviedol pre idnes.cz.

Slovenský hokejista dostal po vlaňajšej sezóne, ktorú strávil v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v drese Slovana Bratislava, niekoľko ponúk. Boli z Rakúska a Nemecka, najmä tú druhú aj zvažoval: "Nemecko som vážnejšie zvažoval, chcel som vedieť, ako to tam chodí. Ale napokon som sa rozhodol, že zostanem doma a poriadne sa pripravím na nový ročník. Prijal som ponuku Hradca, v mojom prípade ide o reštart kariéry. Buď sa tu presadím, alebo nie. Uvidíme na ľade."

Réway by si v novom pôsobisku mohol zvyknúť rýchlo, pomôcť by mu k tomu malo aj niekoľko slovenských spoluhráčov. V Hradci budú spolu s ním hrať Dominik Graňák, Juraj Bezúch, Michal Hlinka a Matej Paulovič. "Česko som si vybral preto, lebo je tu kvalitná liga, ktorá má cveng aj v Amerike. Poznám viacero chalanov a sme zaujímavý tým, že je tu pomaly viac Slovákov ako Čechov."

Kreatívny útočník chce v Čechách presvedčiť ľudí o svojich kvalitách, ale rád by sa zbavil aj nálepky problémového hráča. "Neviem, prečo sa to hovorí. Je pravda, že sme počas pôsobenia v Sparte chodili s chalanmi von, keď sa vyhrávalo. Možno to nebolo správne, ale je to za mnou. V Hradci to mám riešené v zmluve a rešpektujem to. Verím, že dokážem byť platný aj mimo ľadu. Dospel som," uzavrel 23-ročný útočník.