Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Réway neposilní slovenskú dvadsiatku na Turnaji štyroch krajín

Martin Réway Foto: TASR/Michal Svítok

Hráči na turnaji zabojujú o účasť v nominácii na majstrovstvá sveta.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Po augustovom turnaji vo Švajčiarsku sa slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov predstaví v druhej polovici týždňa na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene, kde si zmeria sily s rovesníkmi z Nemecka, Nórska a Švajčiarska. Na podujatie nakoniec odcestuje bez útočníka Sparty Praha Martina Réwaya. Dôvodom je jeho zdravotný stav - talentovaný krídelník síce už po chorobe hráva za svoj český klub, ale stále nie je stopercentne fit.

"S Martinom som hovoril a je to hráč, ktorého netreba skúšať. Čo sa herného systému nášho tímu týka, pozná ho. Napokon sme sa rozhodli, aby sa stopercentne doliečil a pripravil sa stopercentne na majstrovstvá sveta. Teraz bude dôležité, aby sme sa prezentovali úspešným herným prejavom. Je dobré, že odohráme tri zápasy po sebe," povedal pre hockeyslovakia.sk tréner SR "20" Ernest Bokroš.

"Okrem Martina Réwaya pôjdeme do Nemecka v zostave, ktorú sme na tento čas považovali za najlepšiu. Čakáme akurát na prílet brankára Daniela Gibla, ktorý doletí z Kanady. V porovnaní s augustom sú na tom chlapci herne lepšie a hlavne sú rozbehnutí. Tieto tri zápasy nám ukážu skupinu hráčov, ktorá definitívne zabojuje o účasť na majstrovstvách sveta," doplnil kouč slovenskej "dvadsiatky".

Okrem hráčov z projektu HK Orange 20 budú v tíme aj hokejisti švédskej Luley Peter Cehlárik a Christián Jaroš. "Teší nás každý dobrý výkon chlapcov a je jedno, kde hrajú. Potrebujeme, aby sme mali pred šampionátom čo najviac dobre pripravených hokejistov," pokračoval Bokroš.

Kým gro tímu, ktorý pôsobí v projekte HK Orange 20, absolvovalo funkčné testy v Národnom športovom centre na začiatku sezóny, zvyšok legionárov zaťažilo svoje telá na špičkových strojoch v pondelok ráno. "Sme vďační, že sa môžeme testovať na takomto modernom pracovisku pod dohľadom špičkových odborníkov. S NŠC máme výborné vzťahy a podobné podmienky má len máloktoré mužstvo. Sme za takúto pomoc veľmi radi," dodal Bokroš.

Nominácia SR "20" na Turnaj štyroch krajín vo Füssene (3.-8.11.2014)

Hráči: Patrik Bačik, Dominik Briestenský, Denis Godla, Marco Hochel, Frederik Fekiač, Kristián Horvát, Dominik Jendroľ, Michal Kabáč, Patrik Koyš, Branislav Pavúk, Samuel Petráš, Dominik Rehák, Pavol Skalický, Matúš Sukeľ, Lukáš Tábi (všetci HK VSR SR 20), Mislav Rosandič (HC ‘05 Banská Bystrica), Erik Černák (HC Košice), Timotej Šille (EC Red Bull Salzburg, Rak./MHL), Daniel Gibl (Barrie Colts, Kan.), Róbert Lantoši (VIK Västeräs HK, Švéd.), Peter Cehlárik, Christián Jaroš (obaja Lulea HF, Švéd.)

Realizačný tím: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Norbert Javorčík (asistent trénera), Rudolf Jurčenko (tréner brankárov), MUDr. Milan Petro (lekár), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri)

Program Turnaja 4 krajín:

Štvrtok 6. Novembra: SLOVENSKO – Nórsko 16.00, Nemecko – Švajčiarsko 19.30

Piatok 7. Novembra: Švajčiarsko – Nórsko 15.00, SLOVENSKO – Nemecko 18.30

Sobota 8. Novembra: SLOVENSKO – Švajčiarsko 13.00, Nemecko – Nórsko 16.30