Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Hokej

VIDEO: MS17: V A-skupine Lotyšsko porazilo Dánsko

Lotyš Miks Indrašis (vpravo) oslavuje so spoluhráčmi svoj gól v zápase základnej A-skupiny Lotyšsko - Dánsko na MS v ľadovom hokeji v Kolíne nad Rýnom 6. mája 2017. Foto: TASR AP

Úvodná tretina patrila severanom, ale potom už dianie ovládol súper z Pobaltia. Obe reprezentácie sa v ďalších zápasoch predstavia v nedeľu.

Kolín 6. mája (TASR) - V prvom sobotňajšom zápase kolínskej A-skupiny na hokejových MS vyhrali Lotyši nad Dánmi 3:0. Úvodná tretine patrila severanom, ale potom už dianie ovládol súper.



Obe reprezentácie sa v ďalších zápasoch predstavia v nedeľu, Dáni nastúpia o 16.15 proti USA, Lotyšov čakajú o 20.15 Slováci.

A-skupina (Kolín):
Lotyšsko - Dánsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)


Góly: 24. Meija (Kulda), 42. Indrašis (Sprukts, Ri. Bukarts), 53. Indrašis (Ro. Bukarts, Balinskis). Rozhodcovia: Ohlund (Švéd.), Stricker (Švajč.) – Kaderli (Švajč.), Suchánek (ČR), vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 13.453 divákov.
Lotyšsko: Merzlikins - Sotnieks, Kulda, Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Jaks - Skvorcovs, Girgensons, Kenins - Daugavinš, Džerinš, Ro. Bukarts - Sprukts, Ri. Bukarts, Indrašis - Blugers, Pavlovs, Meija - Bičevskis.
Dánsko: Dahm - J. Jensen, N. Jensens, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser - Ehlers, Regin, Hardt - Storm, Christensen, Jakobsen - Madsen, Green, Russell - Poulsen, Aagaard, Bau - Meyer.

Stretnutie malo od začiatku svižné tempo, obaja brankári si prvé zákroky pripísali už po niekoľkých sekundách. V siedmej minúte mali Dáni prvú presilovku, Storm počas nej opečiatkoval žrď Merzlikinsovej bránky. V závere tretiny mal ďalšiu šancu Christensen, ale brankár Lotyšska opäť svoj tím podržal. Po šanciach Dánov sa už v druhej tretine začala prejavovať prevaha Lotyšov, v 24. minúte strelil ich prvý gól v zápase i na šampionáte Meija. Ďalšie príležitosti mali potom Dáni a v závere tretiny opäť aj Lotyši. Po dvoch minútach tretej časti Miks Indrašis a zvýšil na 2:0. Dáni sa mohli dostať do zápasu o šesť minút neskôr, ale Jakobsen vo veľkej šanci zlyhal. Trest prišiel vzápätí, keď Indrašis svojím druhým gólom v zápase využil presilovku o dvoch hráčov. Záver zápasu už hráči z Pobaltia umne kontrolovali.

Hlasy (TASR, iihf.com):
Roberts Bukarts, útočník Lotyšska: "Z tohto víťazstva máme veľkú radosť, pretože sú to pre nás dôležité body. Bolo cítiť, že je to prvý zápas a také sú vždy zložité. Od začiatku sme chceli hrať svoju hru a to sa nám darilo. Počas zápasu nám veľmi pomohol náš brankár, ktorému sme neskôr pomohli my k čistému kontu."
Jan Karlsson, tréner Dánska: "V zápase sme pracovali veľmi tvrdo, pretože sme si uvedomovali, že ide o zápas na najvyššej úrovni. Myslím si, že sme neodohrali zlý zápas, ale Lotyšsko nám so svojou taktikou spravilo problémy. Do ďalších zápasov však budeme musieť vylepšiť viacero aspektov našej hry."