Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Vůjtek je napriek prehre spokojný, Šatana mrzeli nevyužité presilovky

Na snímke zľava Andrej Šťastný, Miroslav Šatan, tréner Vladimír Vůjtek a Peter Zuzin (Slovensko) počas prípravného zápasu zápasu v rámci European hockey Challenge medzi Slovenskom a Ruskom 11. apríla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci v prvom zápase v rámci záverečnej prípravy na svetový hokejový šampionát v Minsku prehrali s Ruskom 1:3.

Bratislava 11. apríla (TASR) - V prvom zápase v rámci záverečnej prípravy na MS v Minsku podali slovenskí hokejisti solídny výkon, keď Rusov v Bratislave prestrieľali 33:21 a vypracovali si viacero dobrých šancí. S favoritom hrali dlho otvorenú partiu, ten ale v tretej tretine zapol a nakoniec zvíťazil 3:1.

"Na to, že viacerí hráči hrali prvý zápas po mesačnej prestávke, to bol celkom kvalitný duel. Dve tretiny sme hrali so súperom vyrovnanú partiu, v tretej ale ruský tím pridal na korčuľovaní, bol lepší a zaslúžene vyhral," hodnotil stretnutie hlavný tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek.


Nevyužité presilovky

Domácich mrzeli najmä nevyužité presilovky, z toho dve 5 na 3. Brankára Galimova v nich zasypali množstvom striel, chýbala im ale presnosť. "Presilovky musíme určite zlepšiť, v tréningoch ich nacvičovať. Takisto sa bude treba v budúcnosti vyvarovať chybičkám. Myslím si ale, že to bol na prvý zápas vcelku dobrý výkon proti kvalitnému súperovi," vyslovil sa kapitán SR Miroslav Šatan, ktorý sa vrátil do národného tímu po ročnej pauze.

Reprezentačný strelecký rekordér nastúpil už na svoj 170. zápas v najcennejšom drese. V prvom útoku hýril aktivitou, s Ladislavom Nagyom a Jurajom Mikúšom si na ľade veľmi dobre rozumel, akurát v koncovke nemal potrebné šťastie. "Viacero chalanov dlho nehralo a bolo to na našej hre cítiť. Z hľadiska kondičnej stránky nám tá prestávka určite neprospela. Boli sme však aktívni, hra v rovnovážnom stave nám išla, mali sme viac striel a to sú pozitívne veci, na ktorých sa dá stavať," uviedol Šatan.

.
Gólový strelec Lapšanský

Autorom jediného gólu domáceho tímu bol Adam Lapšanský. Útočník Popradu tak má v národnom mužstve pozoruhodnú bilanciou - v siedmich štartoch má na konte štyri presné zásahy. "Som rád, že som skóroval, ale bol by som radšej, keby sme vyhrali. Myslím si, že to nebol z našej strany zlý zápas, s Rusmi sme držali krok a nemáme sa za čo hanbiť," vyjadril sa Lapšanský.

Na snímke vpravo sa raduje z gólu Adam Lapšanský (Slovensko) a vľavo Andrej Mironov (Rusko) počas prípravného zápasu v rámci European hockey Challenge medzi Slovenskom a Ruskom 11. apríla 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/ Martin Baumann
.
Odveta v nedeľu

Slováci majú šancu na revanš v nedeľu, keď na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu odohrajú s Ruskom "odvetný" prípravný duel. "Dnešný zápas ukázal, že sa dá s Rusmi hrať. Ak zlepšíme hru v presilovkách, tak v nedeľu zvíťazíme," verí krídelník Ladislav Nagy, ktorý hral prvý zápas v reprezentácii po troch rokoch. "Napriek prehre môžeme byť spokojní s taktickým výkonom a disciplínou mužstva, máme na čom stavať. Pozitívne ma prekvapili mladí hráči. Verím, že sa budeme v ďalších prípravných stretnutiach zlepšovať, som presvedčený, že po príchodoch ďalších hráčov a zmenách v nominácií pôjdeme výkonom ešte hore," dodal kouč Vůjtek.