Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Slovan vyhral nad Admiralom 4:1 a má vytúžené tri body

Hráči Slovana Rok Tičar (vzadu) a Tomáš Rachůnek v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok v Bratislave 2. novembra 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

HC Slovan Bratislava stretnutie rozhodol už v prvej tretine, ktorú vyhral 3:0.

Bratislava 2. novembra (TASR/Teraz.sk) – Hokejisti Slovana Bratislava zakončili sériu troch domácich zápasov v KHL nedeľňajším víťazstvom nad Admiralom Vladivostok 4:1. "Belasí" triumfovali po dvoch prehrách v rade, na konte majú 32 bodov a figurujú na postupovej ôsmej priečke tabuľky Západnej konferencie.

Slovanu vyšla výborne úvodná tretina, v ktorej si vytvorili rozhodujúci trojgólový náskok. V 9. minúte otvoril skóre Rok Tičar, ktorého výborne vysunul Michal Sersen. Dvadsaťosemročný obranca potom v 13. minúte sám skóroval, keď využil presilovku a ďalšiu početnú výhodu premenil 24 sekúnd pred sirénou na tretí gól Ivan Baranka. "Belasí" počas celého priebehu dominovali v 28. minúte pridali ešte ďalší gól z hokejky Surového. Čestný úspech hostí zaznamenal v 52. minúte Lisov.

Zverencov trénera Petriho Matikainena teraz čakajú dve stretnutia na klziskách súperov. Najbližšie sa stretnú v stredu 5. novembra so Sibirom Novosibirsk a o dva dni neskôr ich privíta na svojom ľade kazašský Barys Astana.

Výborná prvá tretina

Slovan začal aj tretí domáci zápas v rade aktívne a v úvodnej päťminútovke si vypracoval dve dobré šance. Najprv sa po Netíkovej prihrávke ocitol sám pred bránkou Nedorost, ktorý však Proskurjakova neprekonal. V 3. minúte si vytvoril dobrý tlak štvrtý domáci útok, gólman Admiralu si ale poradil aj s pokusmi Šťastného a Luntera. Hostia pohrozili až v 9. minúte, no so strelou Ugarova si poľahky poradil Janus a Slovan išiel hneď z následného protiútoku do vedenia. Sersen zo stredného pásma výborne vysunul do úniku na ľavom krídle Tičara a ten prestrelil gólmana hostí - 1:0. V 11. minúte Nedorost sám prekľučkoval cez trojicu protihráčov a našiel v dobrej pozícii Vondrku. Gól z toho síce nebol, no Slovan vyťažil presilovku a v nej už druhý presný zásah prišiel. Barankova odrazená strela pristála rovno na hokejke Sersena a ten z ľavého kruhu vymietol šibenicu Proskurjakovovej bránky - 2:0. Slovan počas celej tretiny diktoval tempo hry, každý jeho útok bol nebezpečný a navyše úplne eliminoval ofenzívu hostí. Tí si vytvorili tlak a lepšie príležitosti až počas presilovky od 15. minúty, Janus však svojich kolegov podržal, keď zlikvidoval niekoľko dobrých striel aj možnosť Bergforsa z tesne blízkosti. "Belasí" vyšperkovali úspešnú tretinu 24 sekúnd pred koncom, keď Barankova presilovková strela prepadla za chrbát gólmana a tak išli do šatní s pohodlným trojgólovým náskokom.

Center Slovana Václav Nedorost v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok v Bratislave 2. novembra 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


Druhá časť priniesla vyrovnanejší priebeh. Do bránky Admiralu naskočil Nalimov namiesto Proskurjakova a hneď v úvode si pripísal dva dobré zákroky. Smerom dopredu sa presadzovali viac aj hostia. Po jednej z rýchlych akcii to už vyzeralo na gól v sieti Slovana. Janusovi vypadol puk, no v poslednej chvíli ho stihol zachytiť pred bránkovou čiarou. V 28. minúte udreli opäť domáci. Hudáček vybojoval puk pri mantineli, zbavil sa brániaceho hráča, obkrúžil okolo bránky a popod ležiaceho Nalimova prestrčil puk Surovému. Ten ho už iba dorazil do odkrytej siete - 4:0. Jasne lepší domáci si verili, predvádzali pekné kombinácie, bavili divákov a nebáli sa útočiť ani počas vlastných oslabení. Vzadu hrali na istotu, bez zbytočných chyby a súpera v celom priebehu nepustili do súvislejšieho tlaku. Po dvoch tretinách prestrieľali hostí pomerom 27:15.

Galéria zo zápasu:





Čestný gól hostí

Slovan si zahral ďalšiu presilovku v úvode tretieho dejstva, ale príliš mu nevyšla a dokonca počas nej mohol aj inkasovať. Hosťom sa podaril rýchly výpad dopredu, Janus si však s dobrým zakončením Ugarova poradil. Po jednom z ostrých súbojov pred bránkou hostí zostal ležať na ľade zadák Beljakov, ktorému museli pomôcť na striedačku spoluhráči. Slovan si zahral ešte jednu presilovku, ale opäť musel zasahovať Janus, ktorý vychytal nájazd Bergforsa. V 52. minúte však už kapituloval, keď čestný úspech Admiralu zaznamenal Lisov - 4:1. Gól vlial do zápasu opäť šťavu. Hostia sa ešte snažili urobiť niečo s výsledkom, pričom sa otvoril priestor aj pre "belasých" a diváci viedli na oboch stranách ešte niekoľko zaujímavých akcií. Gól však už nepadol a tak Slovan zakončil trojzápasovú sériu na domácom ľade cenným víťazstvom.

Slovenský tréner Admiralu Dušan Gregor (vpravo) na striedačke v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok v Bratislave 2. novembra 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Góly: 9. Tičar (Sersen, Jeglič), 13. Sersen (Baranka, Netík), 20. Baranka (Netík), 28. Surový (Hudáček) - 52. Lisov (Lisin, Zubov). Rozhodcovia: Bondar, Karabanov - Kučava, Novikov, vylúčení: 5:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 8902 divákov.

Slovan Bratislava: Janus – Foster, Sigalet, Sersen, Baranka, Štajnoch, Mihálik, Brejčák - Hudáček, Surový, Bartovič – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Rachůnek - Šťastný, Bližňák, Lunter

Admiral Vladivostok: Proskurjakov (21. Nalimov) - Kuzmin, Osipov, Lisov, Kolář, Zemčjonok, Volodin, Beljakov - Sigarjov, Zubov, Bergfors - Makarov, Lisin, Ugarov - Podšendjalov, Via. Ušenin, Vl. Ušenin - Sokolov, Schutz, Kuznecov

Hlasy po zápase:

Petri Matikainen, tréner Slovana Bratislava: "Chcem poďakovať fanúšikom za dnešok, pretože sme v poslednom čase nemali dobré výsledky. Po uplynulom zápase sme my tréneri pomaly ani nespali, pracovali sme tvrdo a chceli sme pripraviť mužstvo čo najlepšie. Odohrali sme dve skvelé tretiny a s tým som spokojný. V tretej časti sme už skúšali niečo iné, ponúkli sme Admiralu niekoľko príležitostí, no som šťastný, že sme duel doviedli do víťazného konca. Stále je v naše hre niekoľko vecí, na ktorých musíme popracovať."

Dušan Gregor, tréner Admiralu Vladivostok: "V prvom rade slušnosť káže pozdraviť súpera, ktorý si zaslúžil víťazstvo. Nie som z tých trénerov, ktorý by sa na niečo vyhováral, každý vie, čo musíme zlepšiť. Nie som spokojný s prvou tretinou, chýbal nám pohyb, odhodlanie, ochota zohrať vyrovnanú partiu. Prehrali sme si to práve v prvej tretine. Ale nezložili sme zbrane a dohrali sme zápas až do konca."

Ivan Baranka, obranca a strelec tretieho gólu Slovana, najlepší hráč zápasu: "Mylsím si, že sme hrali dobre. Vedeli sme, že dnes musíme potešiť fanúšikov a preto sme nebrali nič iné ako víťazstvo. Sme spokojní s výsledkom aj s herným prejavom. Mali sme dobrý pohyb a hrali sme jednoducho to, čo si stále v kabíne hovoríme. Cenu pre najlepšieho hráča zápasu venujem Jarovi Janusovi, pretože som mu na konci pokazil shutout. Ten jeden gól mrzí, bol to koniec presilovky a akosi sa mi tam splašili ruky."



Michal Sersen, obranca a strelec druhého gólu Slovana: "Uvedomovali sme si, že potrebujeme získať body. Vyšla nám prvá tretina, čo bolo veľmi dôležité pre ďalší vyvoj stretnutia. Trošku nás môže mrzieť tá tretia tretina, aj kvôli Jarovi, že sme nedokázali udržať čisté konto. Pre nás sú však dôležité tie tri body. Pri mojom góle som najprv ani nevedel, že to tam išlo, lebo mi zavadzal ich obranca."



Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Vedeli sme, že si nemôžeme dovoliť prehrať tri zápasy v rade. Nula bola blízko, ale spravili sme chybu, pustili sme ich do prečíslania 3 na 1, čo sme im nedovolili celý zápas. Ale nevadí, vyhrali sme a verím, že nula bude v ďalších zápasoch."



M. Vondrka: Inkasovaný gól nebola Janusova chyba





Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 25 21 1 2 1 111:56 67

2. CSKA Moskva 24 18 1 1 4 76:37 57

3. Jokerit Helsinki 25 16 2 2 5 79:57 54

4. Dinamo Moskva 23 13 2 2 6 63:53 45

5. Dinamo Minsk 23 11 3 4 5 64:53 43

6. Torpedo N. Novgorod 23 11 3 4 5 65:50 43

7. Lokomotiv Jaroslavľ 23 8 2 5 8 60:60 33

8. SLOVAN BRATISLAVA 23 9 2 1 11 60:61 32

---------------------------------------------------

9. Viťaz Podoľsk 22 9 2 1 10 63:72 32

10. Severstaľ Čerepovec 24 6 5 3 10 65:67 31

11. Atlant Mytišči 23 7 3 3 10 58:64 30

12. Medveščak Záhreb 26 8 2 1 15 58:79 29

13. Dinamo Riga 25 7 1 3 14 53:75 26

14. HK Soči 21 5 2 2 12 35:57 21