Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Košice v predĺžení zdolali Nitru, v sérii vedú

Prvý gól Košíc, autor Tomáš Hrnka (úplne vpravo) v treťom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - HC Košice 13. apríla 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Po remíze 3:3 v riadnom hracom čase nasledovalo 10-minútové predĺženie.

Nitra 13. apríla (TASR) -Hokejisti HC Košice zvíťazili v treťom finálovom dueli play off Tipsport extraligy 2013/2014 na ľade HK Nitra 4:3 po predĺžení. O rozhodujúci gól sa postaral v 67. minúte Richard Jenčík, "oceliari" sa ujali vedenia v sérii 2:1 na zápasy.

Úvodná desaťminútovka prinesla rýchly hokej s miernou prevahou domáceho celku a presne na sekundu na jej konci otvoril skóre Nitran Piačka, ktorý z ľavej strany prestrelil Staňu v bránke hostí. V 13. minúte však hostia využili presilovku, keď po presnej prihrávke Bartánusa skóroval Hrnka a začínalo sa odznova - 1:1.

V úvode druhej tretiny pôsobila hra rozhárane, no opäť s prevahou domácich, ktorá vyústila do gólu v 31. minúte, keď Milo v presilovej hre nahodil puk pred bránku a Kováčik ho poslal za chrbát košického gólmana.

Hráči Nitry v treťom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - HC Košice 13. apríla 2014 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Už o dve minúty bolo znovu vyrovnané, Kristana prestrelil z pravého kruhu Bartánus. V závere druhej časti zápasu predviedli Nitrania skvelú presilovkovú kombináciu a po osi Stümpel - Ordzovenský - Tománek - Lukáš Novák posledný menovaný prestrelil brankára Košíc - 3:2.

V tretej tretine sa hostia tretíkrát gólovo dotiahli na domácich, Kristana prekonal center druhého útoku hostí Marcinko v 47. minúte a po remíze 3:3 v riadnom hracom čase nasledovalo 10-minútové predĺženie.

V jeho úvode sa ocitol v šanci Chrenko, no Staňova lapačka bola na mieste. V 67. minúte rozhodla chyba domáceho obrancu M. Nováka za nitrianskou bránou, Bartoš posunul puk Jenčíkovi a ten zabezpečil výhru hotí 4:3 pp.
tretie finále play off Tipsport extraligy 2013/2014:
HK Nitra - HC Košice 3:4 po predlžení (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
Góly:
10. Piačka (Lelkeš, Nádašdi), 31. Kováčik (Milo), 39. L. Novák (Tománek, Ordzovenský) - 13. Hrnka (Bartánus, Klouček), 33. Bartánus, 47. Marcinko (Bartánus), 67. Jenčík (Bartoš). Rozhodovali: Jonák, Lokšík - Rovenský, Smrek, vylúčení: 4:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3600 divákov
/stav série: 1:2/

zostavy:
HK Nitra:
Kristan - Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, Kuzma, M. Novák, Ďurkech, Bača - J. Ručkay, Kováčik, H. Ručkay - Tománek, Stümpel, L. Novák - Segľa, Chrenko, Bajtek - Mráz, Lelkeš, Piačka

HC Košice: Staňa - Cebák, Štrbák, Klouček, Deyl, Kolba, Šeda, Macejko, Skalický - Spilar, Bartoš, Jenčík - Hrnka, Marcinko, Bartánus - Bicek, Češík, Sojčík - Hinďoš, Chovan, Jokeľ


Hlasy po zápase
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry:
"Všetky tieto zápasy sú podobné a aj dnes to bolo tesné, vyrovnané. Rozhodlo to, že sme v závere pustili hostí do aktivity a napokon to vyústilo do ich víťazného gólu."
.
Anton Tomko, tréner Košíc: "V zápase sme veľa doťahovali, napokon to vyústilo až do predĺženia. V ňom sme si verili a zápas sme zvládli."
.