Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Zvolen deklasol Skalicu 8:2, Piešťany so šiestou prehrou v rade

Vpravo Juraj Štefanka z Nitry sa teší po góle v zápase 20. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a ŠHK 37 Piešťany v Nitre 2. novembra 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hráči Popradu si poradili so Žilinou 6:2 aj zásluhou hetriku Matúša Paločka.

Nitra 2. novembra (TASR) - V prvej tretine videli diváci iba jeden gól. V 12. minúte po akcii prvého útoku domácich vystrelil Tománek z medzikružia, brankár hostí Šúrek vyrazil puk pred Lukáša Nováka a ten ho poslal do siete - 1:0.

Další gól prišiel v 5. minúte druhej tretiny opäť v réžii prvej päťky domácich, po prihrávke Tománka spoza brány presne vystrelil spomedzi kruhov obranca Tomáš Nádašdi a prekonal brankára hostí. V polovici stretnutia mal možnosť zvýšiť vedenie Nitry kanonier Tománek, ktorý bol v úniku faulovaný, no nariadené trestné strieľanie nepremenil. V 37. minúte strelili hostia kontaktný gól, do brejku sa dostali Románek s Pašekom a posledný menovaný prekonal Lakosila - 2:1.

V tretej časti stretnutia mali Nitrania niekoľko výborných príležitostí na skorovanie nopodarilo sa to až Štefankovi až v 55. minúte. Pohybom oklamal brankára Piešťan Šúreka, spoza brány zasunul puk za jeho chrbát a spečatil tak na konečných 3:1.

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 12. L. Novák (Tománek, Stümpel), 25. Nádašdi (Tománek, L. Novák), 55. Štefanka (Nádašdi) - 37. Pašek (Románek, Haring). Rozhodovali: Baluška, Bundil - Junek, Šefčík, vylúčení: 4:6, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 2097 divákov

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Očakávali sme, že to nebude ľahký zápas, čo sa aj potvrdilo. Prvú tretinu sme sa rozbiehali, v druhej sme zabrali a šli sme s jednogólovým náskokom do poslednej tretiny, kde sme dali tretí gól a vyhrali."



Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Dobrou obranou sme chceli dnes bodovať, ale zostalo iba pri tom, čo sme si povedali v šatni. Prišla daľšia prehra, už šiesta v poradí. Chalanom musím aspoň poďakovať za bojovný výkon."



Zvolen deklasoval Skalicu



Na snímke sa zvolenskí hokejisti radujú z víťazstva
Foto: TASR/Dušan Hein
Už v 1. minúte bol vylúčený hosťujúci Brabenec, ale skórovali Zvolenčania, keď domáca obrana vyrobila zmätok pred Romančíkom a gól dal Puliš. Skaličania tak posadili hostí na koňa, lebo tí už od prvých minút hrali uvoľnenejšie, rýchlejšie kombinovali a premieňali svoje šance. V 7. minúte bol vylúčený ďalší hráč Zvolena L. Jurík, ale domáci opäť inkasovali pri vlastnej presilovke, keď na 0:2 zvýšil Bagin. V 12. minúte spálil gólovú šancu domácich Vaškovič. Jeho strela skončila na betónoch brankára Šimka. V 13. minúte hrali presilovku hostia, ale skóre sa nemenilo. V závere 1. tretiny bol vylúčený Brabenec, domáci však túto výhodu, v ktorej pokračovali aj v druhej časti zápasu, na skórovanie nevyužili.

Na 0:3 zvýšil v 23. minúte Pichnarčík, keď jeho nastrelený puk od modrej čiary skončil v Romančíkovej sieti. Následne bol vylúčený Gründling a na 0:4 pohotovo zblízka zvýšil neobsadený Juraško. Domáci pôsobili bezradne proti v pohode hrajúcim Zvolenčanom. Jednu z mála šancí, ktorá sa im naskytla, v 29. minúte spálil Stloukal, ktorý z výbornej pozície prestrelil Šimkovu bránku. Ani Bene následne nevedel doklepnúť puk do odkrytej bránky zvolenského brankára. V 32. minúte bol vylúčený zvolenský Jurík, ale domáci sa vôbec nedostali k priamej strele na Šimka. Hostia potom potrestali vylúčenie domáceho Chyla, keď na 0:5 zvýšil Pokovič.

Tretiu časť zápasu začali domáci v početnej výhode 5:3, ale skórovať sa im nepodarilo. Potom prišiel opäť tlak hostí, keď na hrozivých 0:6 zvýšil Brabenec a o minútu pod žŕdku Romančíkovej brány trafil Hraško. Po tomto góle nastúpil do bránky domácich namiesto Romančíka Ďuriš. V 45. minúte bol vylúčený domáci Pavešík a po skončení jeho trestu od modrej čiary na 0:8 zvýšil Hraško. Prvý gól domácich dal zblízka Jurík v 52. minúte, druhým úspešným strelcom bol v 58. minúte Rejžek. Zvolenčania tak uštedrili Skaličanom ďalšiu tvrdú lekciu z hokejového umenia a na prvé víťazstvo v domácom prostredí si budú musieť ešte počkať.

HK 36 Hant Skalica - HKM Zvolen 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Góly: 52. J. Jurík (Bezúch, Drtina), 58. Rejžek (Šimíček, Stloukal) - 2. Puliš (Obdržálek), 9. Bagin (Obdržálek, Brabenec), 23. Pichnarčík (Škvaridlo), 24. Juraško (Brabenec, Obdržálek), 39. Pokovič (Hraško, L.Jurík), 44. Brabenec (Puliš, Bagin), 45. Hraško (Podkonický, Chovan), 47. Hraško (L. Jurík, Pokovič). Rozhodovali: Konc - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 5:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:2, striedanie: 45. za domáceho brankára Romančíka Ďuriš, 888 divákov.

Hlasy po zápase:

Štefan Mega, tréner HK 36 Hant Skalica: "Hodnotí sa mi to veľmi ťažko. Upozorňovali sme hráčov na to, že Zvolen po prehre s Banskou Bystricou bude chcieť v Skalici bodovať, žiaľbohu vo dvoch našich presilových hrách sme dostali góly. Prvá tretina tým pádom bola úplne katastrofálna. Potom Zvolen využil svoje presilovky, my sme prestali korčuľovať, hráči prestali dodržiavať taktické pokyny a jednoznačne sme prehrávali. Skorigovanie výsledku v závere už nepomohlo. Takto to ďalej ísť nemôže."

Josef Turek, tréner HKM Zvolen: "My sme odohrali vynikajúci zápas. Ustáli sme na začiatku tri vylúčenia, podržal nás vtedy náš brankár Šimko. Musím pochváliť celý tím, že celý zápas sme sa tlačili dopredu, vytvárali sme si strelecké príležitosti, predviedli sme najlepší výkon sezóny. Vonku hráme lepšie. Chcel by som vyzvihnúť výkon všetkých štyroch pätiek, ktoré sa zaslúžili o naše víťazstvo, takže sme sa dokázali zdvihnúť po prehre s Banskou Bystricou."



Košice zvíťazili nad Martinom 3:2 pp



Na snímke radosť hráčov Košíc
Foto: TASR
Domáci sa snažili otvoriť skóre už v prvých minútach. Brankár Martinčanov Jakub Čech si však so šancami Lapšanského, Hrnku aj Bartoša poradil. V ďalších minútach prvej tretiny nebolo k videniu veľa streleckých príležitostí a brankári si bez väčších problémov držali čisté kontá.

Aj v úvode druhej časti sa hralo prevažne pred martinskou bránkou. V 23. minúte stroskotal na brankárovi hostí osamotený Hrnka. Na opačnej strane zmaril Melicherčík pokusy Fujeríka aj Markoviča počas presilovky v 30. minúte. Košický brankár prišiel o svoju 285 minút trvajúcu nepriestrelnosť v 31. minúte, keď ho strelou od modrej čiary prekonal sviatočný strelec Lojek - 0:1. O pár sekúnd na to mohol vyrovnať Jenčík, no v krátkom úniku nenamieril presne. Domáci sa vyrovnania dočkali v 40. minúte, keď sa ex-Martinčan Suja dostal do nájazdu, v ktorom prekonal Čecha.

V 44. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Varga, no Melicherčíka jeho strela bez prípravy neprekvapila. O pár sekúnd na to sa vyznamenal aj Čech, ktorý zmaril nájazd Bartoša. Domáci nedosiahli svoj druhý gól ani počas presilovky v 50. minúte, počas ktorej musel Čech zmariť viacero nebezpečných pokusov. Hostia získali tesný náskok späť v 53. minúte. Themár využil nedôraz košických obrancov a presne mierenou strelou upravil na 1:2. Presne o 120 sekúnd neskôr bolo znovu vyrovnané, keď Bartoš úspešne zmenil smer Štrbákovej strely - 2:2. V 58. minúte nepridal tretí gól Košíc Jánošík, ktorému vzal radosť efektným zákrokom brankár Čech a zápas tak dospel do predĺženia. V ňom rozhodol Jenčík, ktorý potrestal riskantné vykorčuľovanie brankára Čecha.

HC Košice - MHC Mountfield Martin 3:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 40. Suja (Jánošík), 55. Bartoš (Štrbák, Spilar), 61. Jenčík (Bartoš, Černák) - 31. Lojek (Kolena), 53. Themár. Rozhodovali: Orolin - Gajan, Gavalier, vylúčení: 2:2 na 2 min, navyše Themár (Mar.) 10 min + DKZ za nešp. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia 0:0, 3106 divákov.


Hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Nenastúpili sme do zápasu ideálne. Súper sa zameral na defenzívnu hru a nepúšťal nás pred bránku. Vzhľadom na priebeh zápasu, najmä v poslednej tretine, sme si zaslúžili vyhrať v riadnom hracom čase. Po vyrovnávajúcom góle na 2:2 sme mali vynikajúcu príležitosť rozhodnúť, no naše víťazstvo prišlo až v predĺžení. Vzhľadom na priebeh zápasu sme radi, že sme zvíťazili."

Jaroslav Török, tréner MHC Mountfield Martin: "Do zápasu sme vstupovali s vedomím, že Košice hrajú v domácom prostredí veľmi organizovane. Ak by nám niekto pred zápasom povedal, že budeme siahať po troch bodoch, tak by som asi neveril. Dobrá práca sa nám oplatila a tento bod má pre nás veľkú cenu. Chcem sa im poďakovať za výkon. Presvedčili sme sa, že poctivou prácou môžeme byť úspešní."


B. Bystrica - Dukla Trenčín 2:1



Úvod zápasu mal zaujímavý priebeh, vôbec sa neprerušovalo, prvý raz až vtedy, keď Gašparovič v 5. min strelil gól. Obe mužstvá si nič nedarovali, hralo sa rýchlo, útočné akcie sa neustále striedali, no popri značnej chaotickosti chýbala väčšia premyslenosť. Aj preto sa trpelo na gólové suchoty, podobne ako v predchádzajúcom vzájomnom zápase v dohrávke 2. kola, ktorý sa v riadnom hracom čase skončil bezgólovo. V 12. min si šancu vytvorili Filo so strieľajúcim Hlinkom v prečíslení, brankár Konrád zasa nemusel zakročiť pri pokusoch Kafku a Čížeka, ktorí sa v 22. min ocitli na streleckej parkete a mierili nepresne.

V druhej tretine domáci pridali plyn a pripravili si aj ďalšie možnosti, v 33. min sa Róth pretlačil až pred brankára, o minútu neskôr dorážal puk Kudrna, najviac si však žiadalo gólovo zakončiť hosťujúcemu Melichárkovi. V prečíslení však vymýšľal exkluzivitu a prázdnu bránku netrafil. Streleckú úbohosť 'barani' neustále živili a takto dopadol aj Kafka v 36. min, keď v oslabení v pozícii faulovaného stroskotal na Konrádovi.

V tretej tretine pokazil klasické trenčianske prečíslenie v 42. min Mikula, vyrovnať mohol v 46. min Bendík, no puk od Bira usmernil vedľa. Aj prudká strela Handlovského v 51. min, ktorú Konrád len vyrazil a puk pomaly kĺzal vedľa žŕdky vyvolala emócie, o pár sekúnd neskôr zasa zazvonila žŕdka po strele trenčianskeho Mikulu a D. Hudec v samostatnom nájazde prinútil Košarišťana k vážnemu zákroku. Štadión naplno roztlieskala v 54. min biliardová akcia, na jej konci bola nahrávka Rosandiča a vyrovnávajúci gól Kafku v podstate do prázdnej bránky. V 58. min najskôr Gašparovič v presilovke spálil vyloženú šancu a prišiel trest. Obranca Bambúch v dorážke prekonal Konráda a rozhodol o troch bodoch 'baranov'.

HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Góly: 54. Kafka (Rosandič, White), 57. Bambúch (White) - 5. Gašparovič (Petrovický, Šišovský). Rozhodcovia J. Konc - Holienka, Tvrdoň, vylúčení 3:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1406 divákov.


Hlasy po zápase :

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: "Vedeli sme, že veľa gólov nepadne, nezačali sme dobre, tlačili sme, no bez šancí. Podržal nás brankár, v tretej tretine sme nezačali dobre, v jednom momente nás však povzbudil prienik Kafku a vyrovnali sme. Zacítili sme šancu na tri body a šťastie sa obrátilo na našu stranu."

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Bol to vynikajúci zápas, so šťastnejším koncom pre domácich. Bod by sme si zaslúžili, podali sme bojovný výkon s jednou výhradou. Za stavu 1:0 sme mali šance, nepremenili sme ich a keďže sme si nevytvorili dvojgólový náskok a zlyhajú nám strelci, nepísané pravidlo sa potvrdilo, zápas sa otočil proti nám."

Lukáš Bambúch, strelec rozhodujúceho gólu: "Dorazil som puk do bránky, je to super pocit vyhrať a otočiť takýto zápas. Trenčania dobre bránili, brankár Konrád im opäť zachytal. Nevedeli sme ho dlho prekonať, vydreté víťazstvo najviac chutí. Diváci nás podržali, škoda len, že sa občas strelecky trápime. Niekedy nám to ide, no trebárs dnes to bolo na zamyslenie."

Tomáš Frolo, nová posila Banskej Bystrice v obrane: "Bolo to krkolomné, upachtené, no s veľkou vôľou a diváci to vycítili, neustále nás hnali dopredu. Ja som sa zoznámil s bystrickým ľadom špeciálne, zabudol som si dať dole chrániče z korčúľ a dopadlo to pádom, našťastie som sa nezranil. Môj príchod do Banskej Bystrice sa zrodil tým, že som skončil v Plzni a nasledoval nešťastný krátky pobyt v Kazachstane. Dva týždne po podpise zmluvy ma chceli ukrátiť o 40 percent platu, dosť ma k tomu tlačili, aj nevyberanými prostriedkami, nebolo to korektné, psychicky ma pod rôznymi vyhrážkami chceli zničiť."


Poprad porazil Žilinu, hetrik Poločka



Na ilustračnej snímke Matúš Paločko (vpravo) z Popradu sa raduje z gólu
Foto: TASR/Oliver Ondráš
V prvej veľkej príležitosti zápasu sa ocitol až v polovici úvodného dejstva hosťujúci Drevenák, po jeho strele sa zachvela konštrukcia Kostúrovej bránky. Riedko zaplnené popradské tribúny rozjasal v 11. minúte Paločko, ktorému gól na hokejku posadil kapitán Kroták. Hostia už o minútu vyrovnali, sám na modrej sa ocitol S. Hudec a svoje sólo zakončil parádnou trefou do šibenice - 1:1. Strhnúť vedenie na žilinskú stranu mohol Novotný, ale v čistej šanci prestrelil. V 17. minúte hral Poprad presilovú hru, v ktorej od modrej presne trafil obranca Suchý - 2:1.

Po príchode z prvej prestávky využil zaváhanie v rozohrávke hostí pohyblivý Paločko a Poprad viedol 3:1. V 32. minúte sa po peknej akcii domácich dostal k puku obranca Makovský a jeho strela skončila v sieti Križana - 4:1. Hostia znížili po nenápadnej akcii, keď voľnému Haluzovi medzi kruhmi nahral z rohu klziska Prochádzka. Tretí gól v zápase dosiahol s chuťou hrajúci Paločko v 36. minúte a zožal ovácie popradského publika.

S chuťou hrajúci Paločko potom vysunul do nájazdu Krotáka, ktorý bol faulovaný. Rozhodca nariadil trestné strieľanie a domáci kapitán šiestym gólom Popradu vyhnal Križana z bránky, keď ho na začiatku 49. minúty striedal Cibuľa. Do konca zápasu sa už skóre nezmenilo a Poprad zaknihoval 16. víťazstvo v sezóne.

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Góly: 11. Paločko (Kroták), 17. Suchý (Hvila, Bartečko), 22. Paločko, 32. Makovský (Takáč, Paločko), 36. Paločko (Takáč, Fabian), 49. Kroták (trestné strieľanie) - 12. S. Hudec (Kristek, Schroner), 35. Haluza (Procházka, Kristek). Rozhodovali: Štefik - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 0:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1277 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Naším rozostavením sme dávali priestor súperovi. Spravili sme rošády v zostave, zlepšilo to náš pohyb i kombináciu. Strelecky sa darilo druhej päťke, ktorá dala päť gólov."

Peter Mikula, tréner Žiliny: "Myslím si, že sme zaujímavo začali prvú tretinu. Mali sme nejaké šance, vyrovnali sme. Zlomil nás tretí gól. Do zápasu sme sa už nevrátili, Poprad bol dynamickejší. S chaosom v našej obrannej tretine sme výrazne pomohli súperovi. Pokiaľ to nezlepšíme, bodovať s takými súpermi ako Poprad nebudeme."