Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Graňák bude do konca sezóny pôsobiť vo švédskom Linköpingu

Dominik Graňák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skúsený obranca sa dohodol na zmluve do konca sezóny.

Linköping 4. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Dominik Graňák bude v kariére pokračovať vo Švédsku. Skúsený obranca sa dohodol na zmluve do konca sezóny s tímom najvyššej súťaže Linköping HC. Informoval o tom oficiálny web švédskeho klubu.

"Dominik je typ obrancu akého sme hľadali. Dodá našej defenzíve ďalšiu kvalitu," uviedol na adresu 31-ročného slovenského reprezentanta generálny manažér Linköpingu Fredrik Emvall. Graňák by mal absolvovať premiéru vo švédskej elitserien 13. novembra v dueli proti Örebro.

Graňák sa pripojil k tímu v utorok v Prahe, kde Linköping vyhral v prvom osemfinále Ligy majstrov na ľade Sparty 2:1. Predtým sa na vstup do novej sezóny pripravoval so slovenským reprezentačným výberom hráčov do 20 rokov v projekte HK Orange 20. Naposledy odohral súťažný duel ešte v apríli tohto roka v drese Dinama Moskva v KHL, odvtedy laboroval s niekoľkými nepríjemnými zraneniami.

Dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára sa na sever Európy vracia po štyroch sezónach v Diname Moska. "V rámci Ruska som pôsobil vo fantastickej organizácii Dinama, s ktorou sme získali dvakrát Gagarinov pohár. Nemal som už asi takú veľkú vnútornú motiváciu, aby som si chcel momentálne zvykať v Rusku na nové prostredie. Skôr ma láka opäť si vyskúšať Švédsko. Hral som tam tri roky a viem, akí sú tam ľudia a ako tam funguje hokej. Povedal som si, že prišiel čas na to, aby som urobil takúto životnú zmenu," uviedol koncom októbra Graňák pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

V minulosti už Graňák vo Švédsku pôsobil v tímoch Färjestad BK a Rögle BK.