Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Hokej

HK Poprad získal obrancu Petra Königa

Nitran Peter König, archívne foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

König uplynulú sezónu začal v Nitre, v januári však prestúpil do Martina, s ktorým sa dostal až do semifinále.

Poprad 10. mája (TASR) - Slovenský hokejový klub HK Poprad sa dohodol na spolupráci s 28-ročným obrancom Petrom Königom. "Kamzíci" o tom v utorok informovali na oficiálnom klubovom webe.

König uplynulú sezónu začal v Nitre, v januári však prestúpil do Martina, s ktorým sa dostal až do semifinále. "Po príchode do Martina som počul o rôznych problémoch, s ktorými sa mužstvo popasovalo, ale koniec sezóny sa nám vydaril a dotiahli sme to ďaleko. Minulý týždeň ma oslovil tréner Ozimák, s ktorým sme si povedali určité veci a budeme ich dodržiavať. Určite je potrebné dobre zatrénovať, aby sme sa pripravili na sezónu. Potom sa budem snažiť čo najviac pomôcť tímu," povedala nová akvizícia Popradu.

König strávil väčšinu svojej kariéry v Nitre. Obliekal tiež dresy prvoligových Topoľčian, Piešťan, Nových Zámkov a Trnavy. V minulosti pôsobil v ukrajinskej súťaži, ale aj v drese Komety Brno či Slavie Praha v českej extralige. Podieľal sa aj na premiérovom majstrovskom titule Nitry. V uplynulej sezóne pôsobil v tipsportligovej Nitre a Martine, kde spolu v 58 zápasoch nazbieral 17 bodov za 2 góly a 15 asistencií.