Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Uspel v nižšej lige a dostal ponuku z Admiralu, tréner Dušan Gregor

Slovenský tréner Admiralu Dušan Gregor (vpravo) na striedačke v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok v Bratislave 2. novembra 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Pre päťdesiatdvaročného kouča je Vladivostok prvou trénerskou výzvou v nadnárodnej KHL.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Keď Dušan Gregor kývol v lete trénerskej ponuke Admiralu Vladivostok, vedel, že ho čaká náročná úloha nielen po hokejovej stránke. Napriek trpkým začiatkom sa mu podarilo stabilizovať výsledky mužstva, ktoré pod jeho taktovkou zatiaľ plní jasne stanovený cieľ v podobe postupu do play off. Aj vďaka výraznej podpore zo strany vedenia klubu si tak prácu na Ďalekom východe pochvaľuje.

Jeho zverenci zakončili v nedeľu na ľade bratislavského Slovana ďalší náročný trip na tisícky kilometrov vzdialenom západe. Admiral však cenné body neukoristil a zo Slovenska sa vrátil domov s prehrou 1:4. "Nie som spokojný s prvou tretinou, chýbal nám pohyb, odhodlanie, ochota zohrať vyrovnanú partiu. Prehrali sme si to práve v prvej tretine. Nezložili sme však zbrane a dohrali sme zápas až do konca," skonštatoval Gregor po stretnutí.

Pre päťdesiatdvaročného kouča je Vladivostok prvou trénerskou výzvou v nadnárodnej KHL. Tá ho preverila hneď od začiatku, keď jeho tím ťahal od štartu 7. ročníka súťaže niekoľkozápasovú sériu prehier. Trpezlivosť však priniesla svoje ovocie a výsledky Admiralu sa mu podarilo pozdvihnúť a stabilizovať. "Vedel som, že situácia je zlá. Cítil som síce podporu vedenia, ale na druhej strane aj netrpezlivosť. Tréner v KHL musí počítať so všetkým. Staral som sa predovšetkým o svoju prácu, snažil som sa filtrovať ruské médiá ako aj ostatné veci," opísal náročné začiatky Gregor.

Po nich sa už Admiral rozbehol a začal plniť striktne stanovené ciele vedenia klubu. Tým základným je postup do play off. "Nič iné nepripadá do úvahy. Tvrdo požadujú play off, nič ostatné nikoho nezaujíma," zdôraznil bývalý lodivod Dukly Trenčín. S ostatným je spokojný: "Podmienky na prácu v klube sú výborné. Je to tu na dobrej úrovni. Najväčší problém je len to cestovanie, ale to sme všetci vedeli, či už hráči alebo ja. Treba sa s tým vyrovnať, žiadny iný variant nie je."

Slovenský tréner Admiralu Dušan Gregor (druhý zľava) na striedačke v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok v Bratislave 2. novembra 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


Život v lietadle


Práve náročné presuny z východu na západ často nepridávajú tímu na psychickej pohode. Osvojenie si života v lietadle je však pre každého člena organizácie Admiral Vladivostok nútenou povinnosťou. "Naučil som sa vyrovnávať sa s cestami ako aj časovým posunom. Žalovať sa nemá zmysel, nič iné neexistuje," uviedol Gregor. Jeho zverencom patrí po dvoch mesiacoch priebežná siedma priečka v tabuľke Východnej konferencie, čo však nie je dôvod na uspokojenie. "Slovo spokojnosť nemám rád. Mužstvo si potrebuje sadnúť, pochopiť to, čo od neho žiadam. Trvá to nejaký čas. Hráči sú ochotní, pracujú a osobne vidím progres, za čo hovoria aj výsledky. Nechcem, aby to vyznelo ako výhovorka, ale tím som si netvoril, proste som ho takto dostal. Možno by som niektoré veci urobil inak. Verím však, že sme schopní s týmto mužstvom cieľ naplniť," dodal.

Hoci prišiel v lete do neznámeho prostredia, svoju pozíciu si obhájil. Na pohode mu v súčasnosti pridáva aj plná dôvera vedenia klubu. "Cítim maximálnu podporu generálneho riaditeľa aj prezidenta klubu. Ale čo je to dôvera? Výsledky chce predsa každý," povedal Gregor a k blížiacej sa šesťzápasovej domácej sérii dodal: "Čaká nás náročný program, ale musíme víťaziť. Potrebujeme zbierať body, nemáme na výber."