Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Hokej

Gáborík národný tím neposilní, Jurčo príde na piatkový tréning

Na snímke Marián Gáborík Foto: TASR/Michal Svítok

Gáborík ukončil klubovú sezónu s Los Angeles v noci na sobotu. Do hry sa pritom po viac ako dvojmesačnej prestávke vrátil len prednedávnom a stále nie je zdravotne fit.

Megeve 24. apríla (TASR) - Marián Gáborík neposilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na májových MS. Ako v nedeľu uviedol generálny manažér Róbert Švehla, jeho noha po dlhodobom zranení stále nie je v poriadku. Naopak Tomáš Jurčo by mal v stredu odletieť z Detroitu a v sobotu nastúpiť na posledný duel v príprave proti Dánom.

Gáborík ukončil klubovú sezónu s Los Angeles v noci na sobotu. Do hry sa pritom po viac ako dvojmesačnej prestávke vrátil len prednedávnom a stále nie je zdravotne fit. "Včera večer som sa s ním spojil s tým, že nás neposilní. Každý vie, že deväť týždňov bol zranený a jeho noha nie je v poriadku. Rozhodli sme sa, že zostane doma," ozrejmil Švehla.

Jurčo sa naopak k národnému tímu definitívne pripojí. "Rozprával som sa s ním tiež, v stredu by mal odletieť z Detroitu a v piatok by sme ho mali mať na tréningu," uviedol generálny manažér. Dvadsaťtriročný krídelník stihne aj záver zápasovej časti prípravy na MS, na budúcu sobotu nastúpi v Bratislave proti Dánsku. "Bavil som sa s ním aj o tom a chcem, aby hral," dodal Švehla.