Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

Slovan zdolal Senicu, Vittek strelil 100. ligový gól

Na snímke uprostred Róbert Vittek (Slovan) po strelení druhého gólu, vpravo Seydouba Soumah (Slovan) v dohrávanom zápase 24. kola futbalovej Corgoň ligy Slovan Bratislava - FK Senica v Bratislave v pondelok 31. marca 2014. Foto: TASR

Zverenci Jozefa Valoviča zvýšili pred AS Trenčín náskok na čele tabuľky už na 11 bodov.

Bratislava 31. marca (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelňajšej dohrávke 24. kola Corgoň ligy nad Senicou 2:0. Oba presné zásahy úradujúceho majstra a lídra súťaže strelil Róbert Vittek, ktorý v predvečer svojich 32. narodenín pokoril v najvyššej súťaži magickú 100-gólovú métu. Zverenci Jozefa Valoviča zvýšili pred AS Trenčín náskok na čele tabuľky už na 11 bodov. Práve v Trenčíne sa "belasí" predstavia už túto sobotu v rámci súboja 25. kola.

Vittek zaznamenal 58 gólov z okrúhlej porcie v drese Slovana Bratislava, ďalších 26 pridal v 1. FC Norimberg, osem vo francúzskom OSC Lille a rovnako osem aj v tureckej najvyššej súťaži v dresoch Ankaragücü (6) a Trabzonsporu (2).

Po obojstranne opatrnejšom úvode sa Slovan ujal vedenia hneď z prvej vážnejšej šance. V 11. minúte zahral rohový Žofčák a pred Šullom sa najlepšie zorientoval Vittek, ktorý strelou zblízka poslal domácich do vedenia. O sedem minút neskôr zachraňoval náskok Slovana práve Vittek, ktorý po Pavlíkovom pokuse vykopol loptu z bránkovej čiary. V 25. minúte skúsil šťastie strelou z väčšej diaľky Seničan Opiela, jeho pokus však minul Pernišovu bránku.

Sľubne vyzerajúci protiútok domácich v 35. minúte zakončil Peltier len nepresnou strelou. V 39. minúte mohol zvýšiť na 2:0 Vittek, no brankár Šulla zmaril jeho pokus z penalty a z následnej dorážky neuspel ani Soumah. Róbert Vittek však napokon stihol pridať druhý gól ešte v prvom polčase. V 44. minúte po Peltierovom centri presnou hlavičkou k pravej žrdi prekonal Šullu a tešil sa z pokorenia stogólovej méty v slovenskej lige.

O zakončenie hlavou sa v 50. minúte snažil aj Kolčák, jeho pokus však Šullovu bránku minul. Ferenčíkov center o päť minút neskôr našiel hlavu Vitora Gavu, no Perniš po jeho nepresnom pokuse nemusel zasahovať. V 83. minúte hostia mohli znížiť. Po centri z pravej strany to vyskúšal akrobaticky kapitán Piroska, ale nožničkami poslal loptu iba do pravej žrde.

Slovan Bratislava - FK Senica 2:0 (2:0)
Góly:
11. a 44. Vittek. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Soumah, Josimov, Gorosito, Vittek, Bagi - Gava, Piroska, 1754 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan Bratislava:
Perniš - Kolčák, Gorosito, Niňaj, Josimov - Grendel, Žofčák (74. Hlohovský) - Peltier (46. Mészáros), Soumah (46. Bagi), Milinkovič - Vittek

Senica: Šulla - Pavlík, Cristovam, Gava, Slinkin (85. Mazáň) – Kóňa, Opiela, Piroska, Ferenčík (58. Kosorin)– Kalabiška (69. Hiago), Irobiso.

Hlasy po zápase
Jozef Valovič, tréner Slovana:
"Futbal je kolektívna hra, ale dnes to bol zápas Róberta Vitteka. Zajtra má narodeniny, dal dva góly, stal sa ligovým kanonierom. Jeden gól vykopol z prázdnej brány a nepremenil jedenástku. V kľúčových momentoch ho bolo cítiť. Naše mužstvo diktovalo tempo hry, škoda, že sme nedali tretí gól. Súper ožil a pohrozil nebezpečnými útokmi. Mrzí ma slabšia divácka návšteva, aj keď bol dobrý čas na futbal."
Pavel Hapal, tréner Senice:"Videli sme zaujímavé stretnutie, ale nie som spokojný, lebo sme prehrali. Mali sme hrať proti kvalitnému súperovi s väčšou odvahou. V čase, keď sa zápas lámal, po Vittekovom nepremenenom pokutovom kope, som si myslel, že sa dostaneme do zápasu. Mali sme Slovan viac potrápiť. Celkove som sklamaný."