Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Marián Hossa dostal od Chicaga zlatý puk

Marián Hossa s dcérkou Foto: TASR/AP

Klub ocenil Hossu za 1000. bod v NHL.

Chicago 3. novembra (TASR) - Zámorský hokejový klub Chicago Blackhawks ocenil Mariána Hossu za zisk jubilejného 1000. bodu v NHL. Pred nedeľňajším domácim zápasom s Winnipegom (0:1) pripravil slávnostný ceremoniál, počas ktorého odovzdal slovenskému útočníkovi pamätné dary pripomínajúce mu výnimočný míľnik.

Hossa dosiahol 1000-bodovú hranicu už vo štvrtkovom dueli v Ottawe, ale jeho klub ho vyznamenal až v nedeľu večer. Bol to totiž prvý domáci duel "čiernych jastrabov" po dvojzápasovom tripe. Slovenský hokejista dostal od viceprezidenta a generálneho manažéra Stana Bowmana zlatý puk, ktorý mu bude navždy pripomínať dosiahnutie okrúhlej méty. Okrem toho klub počas prestávky v I. tretine premietol na svetelnej kocke profilové video o hráčovi s číslom 81. Od divákov si vyslúžil potlesk, tí dokonca skandovali jeho meno.

"Bol to špeciálny moment, od prvotriednej organizácie. Na tieto chvíle budem navždy spomínať," priznal pre Chicago Daily Herald Hossa, ktorého na červenom koberci sprevádzali manželka a dve dcérky.