Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Chára už ľahko trénuje, návrat do zostavy nechce unáhliť

Kapitán Bostonu Bruins Slovák Zdeno Chára Foto: TASR/AP

Prvotné prognózy naznačovali dĺžku nútenej absencie v rozpätí štyroch až šiestich týždňov

Boston 5. novembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa po dvanástich dňoch od zranenia kolena opäť objavil na ľade. V utorok si kapitán tímu NHL Boston Bruins v ľahkom tempe "posúval" puk s tiež zraneným českým spoluhráčom Davidom Krejčím, svoj návrat po nepríjemnom porušení zadného krížneho väzu ale uponáhľať nechce.

Prvotné prognózy naznačovali dĺžku nútenej absencie v rozpätí štyroch až šiestich týždňov, Chára ale odmieta hovoriť o prípadnom termíne svojho návratu. "Momentálne nie je stanovený žiadny časový plán," citovalo slová skúseného zadáka zámorské periodikum Boston Herald. "Rád by som vám povedal kedy sa vrátim, ale je to zdĺhavý proces a ktovie kedy to naozaj bude? Ale je fajn, že som sa vyhol operácii, Uvidíme ako to pôjde ďalej."

Vážnosť zranenia potvrdila aj obrovská ortéza, ktorá počas individuálneho zaberania "zdobila" Chárovu ľavú nohu. Zranenie si privodil 23. októbra v prvej tretine súboja proti New Yorku Islanders po strete s kapitánom súpera Johnom Tavaresom. V prvom momente necítil žiadnu bolesť. "Vôbec nič. Až pri ďalšom striedaní som pocítil menší diskomfort, ale žiadnu bolesť. Tak som odišiel do šatne skontrolovať to a tam som zistil, že je to vážnejšie."

Pre Cháru to bude s istotou najdlhšia herná pauza odkedy prišiel do organizácie Bruins v sezóne 2006/2007. "Big Z" od svojho príchodu nikdy nevynechal viac ako päť zápasov v základnej časti a častokrát hral aj so zranením. Aj tento čas ale chce využiť efektívne. "Vždy sa je čo učiť, či hráte alebo sa iba pozeráte na všetko 'zhora'," dodal 37-ročný Chára.