Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Česi prestrieľali Talianov, no vyhrali len 2:0

Na snímke vľavo Jaromír Jágr (ČR) strieľa dvôležitý druhý gól, vpravo brankár Talianska Daniel Bellissimo v zápase Česko - Taliansko Foto: TASR/Pavel Neubauer

Česi tak majú na konte šesť bodov a patrí im priebežná 4. priečka tabuľky, ich súperi sú s tromi bodmi predposlední.

Minsk 14. mája (TASR) - Českí hokejoví reprezentanti zvíťazili v stredajšom zápase A-skupiny na MS v bieloruskom Minsku nad Talianskom 2:0. Česi jasne dominovali a súpera prestrieľali 37:11, no z prevahy vyťažili len dva góly, pričom ten druhý zaznamenal Jágr až v 56. minúte.

Česi tak majú na konte šesť bodov a patrí im priebežná 4. priečka tabuľky, ich súperi sú s tromi bodmi predposlední. Taliani sa najbližšie stretnú v piatok o 15.45 h s Kanadou, Čechov čakajú v sobotu v rovnakom čase Dáni.

Česi sa proti Talianom rozbiehali pomalšie a defenzíva súpera v prvej tretine úspešne odolávala. Napriek streleckej prevahe Čechov bol najbližšie ku gólu Borgatello, ktorého strela skončila na ľavej žŕdke. Na opačnej strane nevyužili dobré príležitosti Hudler a Červenka, no Česi sa dočkali krátko po prvej prestávke. V 23. minúte skúsil Sekáč nenápadnú strelu spoza hráča a brankár Bellissimo nestihol zareagovať - 1:0.

Taliani pozorne bránili a český tím mal problémy dostávať sa do väčších príležitostí. V 38. minúte sa o vyrovnanie snažila dvojica Ihnačák - Rocco, no Salák podržal Čechov. V 45. minúte neuspel po peknej Jágrovej prihrávke Hertl a o pár sekúnd neskôr nepretlačil puk za Salákov chrbát Talian Borrelli. Favorit zápasu pridal druhý gól v 56. minúte. Najskôr neuspel Červenka, no o pár sekúnd neskôr namieril Jágr presne - 2:0. Taliani skúsili v závere zápasu aj hru bez brankára, no skóre sa už nezmenilo.

A-skupina:

Česko - Taliansko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 23. Sekáč (Hudler, Němec), 56. Jágr (Červenka). Rozhodcovia: Sidorenko (Biel.), Vinnerborg (Švéd.) - Deďuľja (Biel.), Dehaen (Fr.), vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4160 divákov.

Zostavy:

Česko: Salák - Němec, Kindl, Jordán, Ševc, Zámorský, Kolář - Jágr, Hertl, Rolinek - Klepiš, Červenka, Hudler - Petružálek, Novotný, Sekáč - Jan Kovář, Zaťovič

Taliansko: Bellissimo - Nicoletti, Egger, Trivellato, Johnson, Hofer, Borgatello, Larkin, Sullivan - Ihnačák, Rocco, Borrelli - Scandella, Kostner, Di Casmirro - Gander, Tudin, Felicetti - Insam, Bernard, Ramoser.

Hlasy (zdroj ČT Sport):

Jiří Sekáč, strelec prvého gólu: "Keď proti tímom ako Taliansko nedáme gól už v úvode, sú nepríjemní. Tak tomu bolo aj tentoraz."

Alexandr Salák, brankár ČR: "Takéto zápasy sú ťažšie, pretože súper iba bráni. Nie je to nič jednoduché. Nám trochu chýbal dôraz pred bránkou, to by sme mali zlepšiť."