Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Bielorusi v Petrohrade bez Denisova, kapitánom bude opäť Kaľužnyj

Ruský hokejista Alexander Burmistrov (vľavo) a hráč Bieloruska Vladimir Denisov bojujú pri mantineli počas zápasu základnej B - skupiny Bielorusko - Rusko na MS v ľadovom hokeji v Minsku 20. mája 2014. Foto: TASR/AP

Hokejisti Bieloruska narazia v základnej B-skupine 11. mája v Petrohrade aj na slovenskú reprezentáciu.

Minsk 31. marca (TASR) - Bieloruskú hokejovú reprezentáciu povedie na tohtoročných MS v Rusku s kapitánskym céčkom opäť Alexej Kaľužnyj. Tréner Dave Lewis ešte čaká na niekoľko hráčov, ktorí majú klubové povinnosti, v Petrohrade mu však s istotou bude chýbať Vladimir Denisov. Skúsený obranca musel podstúpiť operáciu.

"Stále čakáme, ako sa vyvinie situácia v kluboch, pretože v hre máme niekoľko hráčov. Ide o Platta, Ďukova, Chenkeľa, Demkova či Razvadovského a zo Severnej Ameriky by sme mohli mať k dispozícii Grabovského, Gotovca, Hrabarenku aj Jevenka. Uvidíme, či sa ich kluby dostanú do play off, respektíve ktoré z nich prejdú cez 1. kolo," citoval portál tut.by Lewisove slová.

Skúsený kouč môže mať problémy so zostavením obrany. "Denisov musel podstúpiť operáciu a na šampionáte určite hrať nebude. Bohužiaľ, traja z kľúčových obrancov stále majú otvorené sezóny v Kanade a Stasenko s Bailenom sú zranení. Zdravotné problémy má po novom aj Lisovec," dodal Lewis. Kapitánom bude opäť Kaľužnyj. "Alexej sa vlani veľmi dobre osvedčil, nemám dôvod to meniť."

Bielorusi narazia v základnej B-skupine 11. mája v Petrohrade aj na slovenskú reprezentáciu.