Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

De Jonga trápia natiahnuté slabiny, proti Kostarike nenastúpi

olanďan Nigel de Jong (vpravo) odchádza z ihriska, namiesto neho prichádza Bruno Martins Indi počas tretieho osemfinálového zápasu Holandsko - Mexiko na MS vo futbale v brazílskom meste Fortaleza 29. júna 2014. FOTO TASR/AP

Defenzívny stredopoliar si v nedeľňajšom osemfinálovom dueli proti Mexiku poranil slabiny a na šampionáte pravdepodobne dohral.

Rio de Janeiro 30. júna (TASR) - Holandská futbalová reprezentácia sa bude musieť vo štvrťfinálovom súboji na MS proti Kostarike zaobísť bez Nigela de Jonga. Defenzívny stredopoliar si v nedeľňajšom osemfinálovom dueli proti Mexiku (2:1) poranil slabiny a na šampionáte pravdepodobne dohral. "Nevyzerá to s ním dobre," uviedol v pondelok hovorca holandského tímu pre agentúru DPA.

De Jong nedohral zápas s Mexikom, už v 9. minúte ho nahradil na trávniku Martins Indi. "Má mierne natiahnuté slabiny, preto som ho musel striedať," vysvetlil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner "oranjes" Louis van Gaal.

V regeneračnom centre v kempe v Riu de Janeiro absolvoval v pondelok záložník AC Miláno iba ľahký strečing. V najbližších dňoch podstúpi vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré ukáže rozsah a závažnosť zranenia.