Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Žilina získala českého obrancu Kašu

Na snímke vľavo útočník Adam Zreľák (Slovensko) a vpravo obranca Filip Kaša (Česko) v prípravnom futbalovom zápase hráčov do 21 rokov Slovensko - Česká republika v stredu 14. mája 2014 v Senci. Foto: TASR/Martin Baumann

Momentálne sa ešte doťahujú administratívne záležitosti jeho prestupu.

Žilina 12. júla (TASR) - Fortunaligový klub MŠK Žilina sa dohodol na spolupráci s českým obrancom Filipom Kašom, ktorý pod Dubňom podpísal zmluvu do 31. decembra 2019. Informovala oficiálna stránka klubu.

Dvadsaťdvaročný niekdajší mládežnícky reprezentant strávil celú seniorskú kariéru v FC Baník Ostrava a odohral za neho 50 duelov s bilanciou tri góly. V uplynulej sezóne chýbal iba v dvoch ligových zápasoch. Momentálne sa ešte doťahujú administratívne záležitosti jeho prestupu.

"S trénerom som bol v kontakte už dlhšie, Baník ma najskôr nechcel pustiť. Teraz som dostal zelenú. Som rád, je to pre mňa nová výzva, budem robiť všetko preto, aby sme víťazili. Beriem to ako posun v mojej futbalovej kariére. Verím, že s trénerom Guľom, ktorý pracuje s hráčmi, to bude správny krok. Žilina hrá kombinačný futbal s častým držaním lopty, čo je môj štýl. Mužstvo bojuje vždy o najvyššie priečky, chcem sa s ním pozrieť do pohárovej Európy. Po osobnej stránke chcem často hrať, podávať čo najlepšie výkony a futbalovo rásť," povedal Kaša, ktorý bude v Žiline nosiť číslo 25.