Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Wirtz zostane v Leverkusene, Carro nechce rozpredať káder

Florian Wirtz z Leverkusenu a Joshua Kimmich z Bayernu vyzývajú o loptu počas futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi Bayerom 04 Leverkusen a FC Bayern Mníchov v BayArena v Leverkusene, Nemecko, sobota 10. februára 2024. Foto: TASR/AP

Vedenie klubu, ktorý je na čele Bundesligy s 13-bodovým náskokom pred Bayernom Mníchov, si chce v lete udržať veľkú časť kádra.

Madrid 31. marca (TASR) - Nemecký futbalista Florian Wirtz bude v nasledujúcej sezóne naďalej pôsobiť v bundesligovom Bayeri Leverkusen. V nedeľnom rozhovore pre španielske rádio Onda Cero to uviedol generálny riaditeľ klubu Fernando Carro.

Dvadsaťročný stredopoliar pôsobí v Leverkusene od roku 2020. V prebiehajúcej sezóne odohral 37 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil 11 gólov a zaznamenal 17 asistencií. Wirtz má s nemeckým klubom podpísaný kontrakt do júna 2027, no záujem oňho prejavilo niekoľko špičkových klubov. Podľa Carra "stopercentne zostane", k čomu má prispieť aj fakt, že ďalšiu sezónu bude v tíme pôsobiť aj tréner Xabi Alonso.

Vedenie klubu, ktorý je na čele Bundesligy s 13-bodovým náskokom pred Bayernom Mníchov, si chce v lete udržať veľkú časť kádra. Carrovou víziou je účasť Bayeru vo vyraďovacej fáze v budúcej sezóne Ligy majstrov. Informácie priniesla agentúra DPA.