Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Výkonný výbor SFZ odporučil schváliť návrh reorganizácie súťaží

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Je to model jednej 12-člennej I. ligy a jednej 16-člennej celoslovenskej II. ligy. Schválil aj návrh systému a financovania futbalových akadémii.



Bratislava 10. mája (TASR) - Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) na utorňajšom zasadnutí odporučil delegátom konferencie SFZ schváliť návrh na reorganizácie republikových súťaží v modele jednej 12-člennej I. ligy a jednej 16-člennej celoslovenskej II. ligy. Informoval SFZ na oficiálnom webe.

VV SFZ okrem iného tiež vzal na vedomie informáciu zo zasadnutia Kongresu UEFA, schválil návrh systému a financovania futbalových akadémii, vzal na vedomie informáciu o priebehu a realizácii projektu výstavby, rekonštrukcie a modernizácie futbalových štadiónov či udelil mandát pre prezidenta SFZ na podpísanie návrhu zmluvy o osobitnej odmene advokáta pri uplatňovaní nárokov UFA Sports Slovakia, s.r.o. proti SFZ.

Tiež vzal na vedomie správu audítora k účtovnej závierke SFZ a SFZ Marketing, s.r.o. za rok 2014 a rozdelenie hospodárskeho výsledku SFZ a SFZ Marketing, s.r.o. za rok 2014. VV odporučil delegátom konferencie SFZ schváliť aj návrh na kapitálový vstup SFZ do spoločnosti City Arena SFZ, a.s. prevádzkujúcej štadión futbalový štadión v Trnave.