Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Vlani minuli na prestupy najviac peňazí kluby z Anglicka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Informuje o tom v stredu zverejnená správa Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.

Londýn 28. januára (TASR) - Anglické kluby v minulom roku investovali do nákupu nových hráčov na medzinárodnom trhu najviac peňazí spomedzi všetkých krajín na svete. Informuje o tom v stredu zverejnená správa Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.

Tímy z Anglicka sa na globálnom transferovom trhu v súhrnnom objeme 4,06 miliardy USD podieľali takmer tridsiatimi percentami. V roku 2014 minuli na prestupy futbalistov zo zahraničia až 1,17 miliardy USD. Nasledujú kluby zo Španielska (700 miliónov). Brazílske kluby boli zasa vlani najaktívnejšie, keď zrealizovali spolu až 1335 prestupov za hranice i opačným smerom. Priemerný vek hráča pri prestupe bol 25 rokov a šesť mesiacov.

Španielsko je aj najväčším trhom pre príchod legionárov do 18 rokov - zo 400 takýchto žiadostí v minulom roku FIFA povolila 352. Práve za porušenie pravidiel o prestupoch a registrácii neplnoletých hráčov zo zahraničia dostala Barcelona trest zákazu podpísať zmluvy s novými hráčmi v dvoch prestupových obdobiach a FIFA vyšetruje v tejto súvislosti aj Real Madrid, pripomenula agentúra AP.