Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Van Gaal mieri na lavičku Tottenhamu, prezradil Gullit

Na archívnej snímke tréner Louis van Gaal Foto: TASR/AP

Riaditeľ londýnskeho klubu Daniel Levy sa minulý týždeň stretol s van Gaalom.

Londýn 29. marca (TASR) - Novým trénerom anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur by sa mal od budúcej sezóny stať Louis van Gaal. Súčasný kouč holandskej reprezentácie už pred časom oznámil, že po tohtoročnom svetovom šampionáte v Brazílii skončí na lavičke národného tímu.

Riaditeľ londýnskeho klubu Daniel Levy sa minulý týždeň stretol s van Gaalom. Informáciu pre BBC Radio potvrdil bývalý holandský reprezentant a tréner Ruud Gullit. "Viem, že Levy bol u van Gaala doma. Podľa mňa sú už dohodnutí, ale človej nikdy nevie," uviedol Gullit, ktorý má za sebou dvojročnú štáciu na lavičke FC Chelsea.

Van Gaal začal s trénovaním v roku 1986 v Ajaxe Amsterdam, v klube, v ktorom odštartoval aj svoju hráčsku kariéru v roku 1971. Po 11-ročnom pôsobení v rodnom Holandsku viedol FC Barcelona i Bayern Mníchov. Na lavičke národného tímu sedí už druhýkrát, holandskú reprezentáciu viedol aj období 2000-2002.

Ambície trénovať v Anglicku už naznačil v rozhovore minulý mesiac. "Možno to bude Tottenham, možno niekto iný. Teraz sa však sústredím na MS v Brazílii," uviedol 62-ročný kormidelník.

Tottenham začal aktuálnu sezónu s portugalským trénerom Andre Villasom-Boasom. Toho však po slabom začiatku sezóny nahradil Tim Sherwood. Pod jeho vedením podávajú Spurs vcelku konzistentné výkony, keď im v súčastnosti patrí v tabuľke Premier League šieste miesto. Na londýnskeho rivala Arsenal, ktorý figuruje na štvrtom mieste zaručujúcom miestenku v budúcej sezóne Ligy majstrov, strácajú sedem bodov.