Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Van Dijk požiadal o prestup: Vzťah k Southamptonu dostal vážne trhliny

Virgil van Dijk, archívne foto. Foto: TASR/AP

Situáciu ihneď začali okrem Liverpoolu monitorovať aj Chelsea Londýn a Manchester City, ktorí o hráča prejavili eminentný záujem.

Southampton 8. augusta (TASR) - Holandský futbalista Virgil van Dijk oznámil vedeniu anglického FC Southampton, že chce prestúpiť. Dvadsaťšesťročný obranca komentoval svoje rozhodnutie tým, že jeho vzťah ku klubu dostal vážne trhliny. Informovali o tom viaceré britské médiá.

Van Dijk podpísal vlani so "svätcami" zmluvu na šesť rokov, no o jeho služby následne prejavil FC Liverpool. Z prestupu však zišlo, pretože Liverpool sa pri rokovaní dopustili zakázaných krokov, čo predstavitelia Southamptonu nahlásili vedeniu Premier League. "The Reds" sa neskôr za tieto kroky ospravedlnili. Van Dijk však vyhlásil, že ho záujem o jeho služby teší a chcel by sa v kariére posunúť vpred. Nový tréner Southamptonu Mauricio Pellegrino jeho odchod rázne zamietol, následne ho nenominoval na sústredenie do Francúzska. Hráč podľa neho nebol v stave sústrediť sa plnou mysľou na futbal.

Argentínsky kouč pred štartom nového ročníka vyhlásil, že Van Dijk odmietol trénovať, ten to však rázne poprel. "Nikdy som neodmietol trénovať a urazilo ma to. Tieto veci naštrbili môj vzťah ku klubu a s ľútosťou musím oznámiť, že som požiadal o prestup," povedal Van Dijk pre britské médiá.

Situáciu ihneď začali okrem Liverpoolu monitorovať aj Chelsea Londýn a Manchester City, ktorí o hráča prejavili eminentný záujem.