Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Zomrel držiteľ Pohára víťaza pohárov Vladimír Hrivnák

Na archívnej snímke strelci troch gólov Slovana v stretnutí s Barcelonou - zľava - Vladimír Hrivnák , Ľudovít Cvetler a Ján Čapkovič pózujú s víťaznou trofejou v bazilejskom hoteli City, kde boli ubytovaní. Foto: TASR/Štefan Petráš

V reprezentačnom drese debutoval v septembri 1969 v Prahe v kvalifikácii MS 1970 proti Maďarsku a pomohol vybojovať postup na svetový šampionát v Mexiku.

Bratislava 18. októbra (TASR) - V piatok 17. októbra 2014 zomrel vo veku 69 rokov bývalý československý reprezentant Vladimír Hrivnák. Informovala o tom internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Rodák z Banskej Bystrice prišiel v roku 1963 do bratislavského Slovana z Rimavskej Soboty. Po dvoch rokoch debutoval obranca v lige. Počas desaťročného pôsobenia v Slovane sa tešil z historického triumfu v Pohári víťazov pohárov UEFA v roku 1969 a o rok neskôr z federálneho titulu.

V reprezentačnom drese debutoval v septembri 1969 v Prahe v kvalifikácii MS 1970 proti Maďarsku a pomohol vybojovať postup na svetový šampionát v Mexiku. V Guadalajare potom odohral celý zápas v rámci skupinovej fázy proti Anglicku (0:1). Najcennejší dres obliekol spolu v trinástich stretnutiach. Po skončení aktívnej činnosti trénoval juniorov Slovana, neskôr viedol kluby Dunajská Streda, ZŤS Košice, Inter Bratislava, Matador Púchov a ŠKP Bratislava.

Na archívnej snímke futbalisti Slovana - sprava - kapitán Alexander Horváth , Vladimír Hrivnák a Ladislav Móder oslavujú triumf s pohárom nad hlavou v útrobách štadiónu v Bazileji.
Foto: TASR/Štefan Petráš