Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Tretí najväčší prestup zo Slovana v histórii, Soumah do Partizanu

Na snímke vľavo Seydouba Soumah (Slovan) Foto: TASR/Martin Baumann

O služby najlepšieho strelca Fortunaligy v uplynulej sezóne sa zaujímal podľa srbských médií aj druhý belehradský veľkoklub Crvena Zvezda.

Bratislava 19. júla (TASR) - Guinejský futbalista Seydouba Soumah prestupuje zo Slovana Bratislava do srbského klubu Partizan Belehrad. Informoval o tom oficiálny web "belasých".

Ani jedna zo strán presnú transferovú sumu nekonkretizovala, ide však o tretí najväčší prestup hráča zo Slovana Bratislava v histórii klubu. Po Petrovi Dubovskom (3,4 mil. eur - Real Madrid) a Vladimírovi Kinderovi (2,1 mil. eur - FC Middlesbrough), je 26-ročný Soumah najdrahšie predaným hráčom.

O služby najlepšieho strelca Fortunaligy v uplynulej sezóne sa zaujímal podľa srbských médií aj druhý belehradský veľkoklub Crvena Zvezda. "S výškou transferovej sumy za Seydoubu Soumaha sme veľmi spokojní. Myslím si, že tento prestup prišiel v správnom čase a v budúcnosti sa nášmu klubu zúročí. Soumah mal za sebou vydarenú sezónu, dal celkom 25 gólov a jeho cena na trhu prudko vzrástla. Preto sme súhlasili s prestupom, ktorý je z tohto pohľadu tretí najväčší v našej histórii. Prezradím, že okrem Partizanu sa o jeho služby bil ešte jeden silný klub. V dohode s Partizanom sú zakotvené bonusy a taktiež to, že v prípade jeho ďalšieho predaja získame určité percentá z transferovej sumy. Seydoubovi ďakujeme za pekné roky, ktoré strávil v Slovane a prajeme mu do budúcnosti len to dobré," povedal pre klubový web viceprezident Ivan Kmotrík ml.