Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Tréner bulharskej reprezentácie Balakov rezignoval na svoj post

Futbalista Anglicka Raheem Sterling (vľavo) a Bulhar Petar Zanev bojujú o loptu v kvalifikačnom zápase A-skupiny EURO 2020 Bulharsko - Anglicko v Sofii 14. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Svoje odstúpenie vysvetlil bývalý hráč Sportingu Lisabon či Stuttgartu práve situáciou, ktorá nastala počas stretnutia s Anglickom.

Sofia 18. októbra (TASR) - Bulharská futbalová reprezentácia je mesiac pred záverečnými zápasmi kvalifikácie EURO 2020 bez trénera. Po stretnutí s Anglickom, v ktorom Bulhari na domácej pôde prehrali vysoko 0:6 a hrozia im aj sankcie za rasistické prejavy fanúšikov, rezignoval Krasimir Balakov.

Svoje odstúpenie vysvetlil bývalý hráč Sportingu Lisabon či Stuttgartu práve situáciou, ktorá nastala počas stretnutia s Anglickom. "Nikdy som nepracoval ako tréner v takej atmosfére. Hráči boli takí vystresovaní tým, čo sa dialo na štadióne, že nemali silu vzdorovať," uviedol Balakov.

Národný tím opustil po necelom polroku, pri debute na reprezentačnej lavičke prehralo jeho mužstvo v kvalifikačnom zápase s Českom v Prahe 1:2. V ďalších zápasoch nasledovali ďalšie štyri prehry, len v Čiernej Hore dokázali jeho zverenci remizovať 0:0. V kvalifikačnej A-skupine sú Bulhari poslední.

Hľadaním Balakovho nástupcu je poverený jeho niekdajší spoluhráč z reprezentácie Jordan Lečkov, ktorý je viceprezident Bulharskej futbalovej únie. Informoval o tom portál BBC.