Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Futbal

Tite oficiálne prevzal brazílsku reprezentáciu

Na archívnej snímke Tite, občianskym menom Adenor Leonardo Bacchi Foto: TASR/AP

Vo funkcii nahradil Carlosa Dungu, ktorého Brazílska futbalová konfederácia prepustila po neúspechu na Copa America.

Rio de Janeiro 21. júna (TASR) - Tite, občianskym menom Adenor Leonardo Bacchi, sa v pondelok stal oficiálne trénerom brazílskej futbalovej reprezentácie. Vo funkcii nahradil Carlosa Dungu, ktorého Brazílska futbalová konfederácia (CBF) prepustila po neúspechu na Copa America. Tam sa spolufavorit turnaja nedostal zo základnej skupiny.

"Základným cieľom je kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta," povedal po prevzatí funkcie 55-ročný Tite. Brazílčanom sa v juhoamerickej kvalifikácii na MS 2018 v Rusku zatiaľ nedarí a hrozí im, že sa prvýkrát v histórii nedostanú na záverečný turnaj. "Myslím, že sa nám to podarí, ale je jasné, že sme v ťažkej situácii," dodal kouč.

Corinthians vlani pod vedením Titeho získal brazílsky titul, rovnaký úspech dosiahol aj v roku 2011. Päťdesiatpäťročný tréner takisto v roku 2012 doviedol mužstvo k triumfu v Pohári osloboditeľov a na majstrovstvách sveta klubov.

Päťnásobní svetoví šampióni Brazílčania vypadli na Copa America v USA šokujúco už v skupine, keď remizovali s Ekvádorom 0:0, prehrali s Peru 0:1 a jediné víťazstvo dosiahli proti Haiti (7:1). Neúspech si odniesol Dunga, CBF zároveň rozpustila technickú komisiu reprezentácie, v ktorej figuroval aj tímový koordinátor Gilmar Rinaldi.