Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Tabarez sa na Suareza nevyhováral a športovo priznal: Boli lepší

Tréner uruguajskej futbalovej reprezentácie Oscar Tabarez Foto: TASR/AP

Kouč "Urus" Oscar Tabarez v hodnotení uviedol, že jeho tím vypadol nie pre absenciu suspendovaného Luisa Suareza, ale kvôli vysokej kvalite Kolumbie.

Rio de Janeiro 29. júna (TASR) - Štyri zápasy, štyri výhry, skóre 11:2, priebežne najlepší strelec turnaja James Rodriguez (5 gólov) aj historická účasť v elitnej svetovej osmičke, to je doterajšia bilancia futbalistov Kolumbie na 20. MS v Brazílii.

A práve domáci výber túžiaci po šiestom titule vyzvú "Los Cafeteros" v boji o semifinále, keďže v osemfinále si Kolumbijci jasne poradili s Uruguajom 2:0.

Domáci sa majú prečo kontinentálneho rivala obávať. Aj bez zraneného hviezdneho kanoniera Radamela Falcaa, funguje hra Kolumbie excelentne, skvelú spoluprácu zálohy a útoku podporuje dobrá defenzíva. Argentínsky tréner Jose Pekerman môže byť po triumfoch nad Gréckom (3:0), Pobrežím Slonoviny (2:1), Japonskom (4:1) aj dvojnásobným majstrom sveta Uruguajom (2:0) mimoriadne spokojný.

"My máme v tíme hráčov, ktorí vedia byť rozdieloví. Vďaka nim sme tam, kde sme. Myslím, že to je najdôležitejšie v takýchto zápasoch," reagoval Pekerman na výkon Rodrigueza a potom sa obšírne venoval najbližšiemu súboju s Brazíliou. "Súboj s Brazíliou by mal byť skvelý. Nanešťastie, jedno z dvoch mužstiev, ktoré hrajú pekný futbal, vypadne. Obe krajiny hrajú radi s loptou, vedia s ňou dobre pracovať, to majú spoločné. Brazília má za sebou ťažký duel s Čile, ale práve takéto víťazstvo im dá veľa sebadôvery. My sme nikdy nestratili nádej, že môžeme odohrať dobrý turnaj MS," uviedol Argentínčan po postupe. Kolumbia je na šampionáte po 16 rokoch a je jedným z najpríjemnejších prekvapení.

Kouč "Urus" Oscar Tabarez v hodnotení uviedol, že jeho tím vypadol nie pre absenciu suspendovaného Luisa Suareza, ale kvôli vysokej kvalite Kolumbie. "Keď narazíte na súpera, ktorý má vyššie kvality, musíte vyradenie akceptovať. Preto gratulujem Kolumbii k postupu. Akceptujem prehru a prajem Kolumbii, ako zástupcovi Južnej Ameriky, na turnaji len všetko najlepšie," povedal 67-ročný lodivod, ktorý pred štyrmi rokmi dostal mužstvo do semifinále.

Tabarez logicky nemohol obísť ságu Suarez, v ktorej dostal jeho zverenec od disciplinárnej komisie FIFA za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace a pokutu 100-tisíc švajčiarskych frankov (cca 82.210 eur). "Akceptovali sme jeho trest. Vedeli sme, že musíme hrať bez neho a takto sme mužstvo pripravili. To, že si my aj celý náš národ myslíme, že trest je príliš tvrdý a kritizovali sme to, je iná vec. Ale taká šou ako je futbal, potrebuje hráčov takých kvalít aké má Suarez. Pred zápasom sme si všetko prebrali a chceli sme si z toho zobrať to pozitívnejšie. Myslím, že sme z toho vyťažili dosť sily a zaujatia, aby sme dosiahli dobrý výsledok. Ale vedeli sme aj to, že Kolumbia má výborný tím, hrá skvele kolektívne a má aj výborné individuality. Rodriguez dal jeden z najkrajších gólov na šampionáte, druhý sme inkasovali po sérii viacerých našich chýb. Potom sme zariskovali, ale išli sme proti brankárovi, ktorý predviedol zo tri skvelé zákroky a už sme neboli schopní otočiť priebeh. V skupine vypadli majstri sveta ako Španieli, Taliani, Angličania. Som preto na tím pyšný, že postúpil a odovzdal tu všetko."